Email
Facebook
Bericht ons

De Volkswagen ID.R is klaar voor zijn volgende uitdaging. Na het verbreken van vele records in Europa en Amerika, gaat Volkswagen Racing nu met de elektrische supercar naar China om de ‘Weg naar de Hemel’ te beklimmen.

 

Of het nu gaat om de legendarische Pikes Peak heuvelklim, de Nürburgring Nordschleife, of de iconische Goodwood Hillclimb, de Volkswagen ID.R verpulvert er het ene record na het andere. Vorige maand nog schreef de 500kW/680pk sterke elektrische racer van Volkswagen, die in 2,25 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, opnieuw autosportgeschiedenis met een overweldigend record op het Goodwood Festival of Speed. Coureur Romain Dumas voltooide de 1,86 kilometer lange Heuvelklim in het zuiden van Engeland in slechts 39,9 seconden. Hij verbrak het bijna 20 jaar staande record van 41,6 seconden, destijds gehaald met een Formule 1-auto.

Van hel naar hemel
Na de verpletterende records in Amerika en Europa, waaronder het elektrische ronderecord in de ‘Groene Hel’, gaat de ID.R nu naar China voor de volgende uitdaging. Coureur Romain Dumas kruipt in september wederom achter het stuur van de 500 kW sterke elektrische racewagen en gaat proberen de snelste tijd neer te zetten op de Tianmen Shan Big Gate Road. Deze 11 kilometer lange weg, die zich in 99 scherpe bochten kronkelt naar de top van de berg Tianmen, staat ook bekend als Tongtian Avenue, ofwel ‘Weg naar de Hemel’. Hij begint op een hoogte van ongeveer 200 meter boven zeeniveau en eindigt op zo’n 1.300 meter.
De ID.R is de sportieve ambassadeur van een compleet nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen. Het eerste model van deze range, de ID. 3, wordt later dit jaar geïntroduceerd.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf