Email
Facebook
Bericht ons

In het kader van de 88e editie van de 24-uursrace van Le Mans, die afgelopen weekend is verreden, hebben PEUGEOT en TOTAL het officiële startsein gegeven voor hun Le Mans Hypercar-project (LMH). De auto moet voldoen aan het nieuwe reglement voor 2022, dat de voorbode is van een geheel nieuw tijdperk voor de absolute topklasse in de endurance-racerij en een die de ontwikkelingen bij beide fabrikanten belichaamt.

 

 

Jean Philippe IMPARATO, CEO van Peugeot: « Le Mans is de heilige graal van de auto(sport)wereld. De lange race bepaalt zelf wie als winnaar over de streep komt. Ons is dat al drie keer overkomen, met eindeloos veel bloed, zweet, tranen en blijdschap. Maar ook met de tomeloze teamgeest die we hebben gedeeld met TOTAL, met wie we dit jaar 25 jaar samenwerking vieren. »

 

De keuze voor de LMH-klasse is gebaseerd op diverse factoren. Een daarvan is de mate van vrijheid op aerodynamisch gebied. Daardoor is het mogelijk om, met de steun van PEUGEOT Design, stijlelementen van het merk toe te passen op de raceauto. De samenwerking met TOTAL is al enige tijd gaande en daardoor was het mogelijk om al voor de race van dit jaar het concept en enkele designschetsen te tonen en vorm te geven aan de essentiële elementen en afmetingen. 

 

PEUGEOT is daarom samen met TOTAL begonnen aan de ontwikkeling van een hybride-elektrische hypercar. Het iconische design van de auto zal het “Neo Performance”-principe uitdragen met zijn vermogen van 500 kW en de vierwielaandrijving. 

 

Na de presentatie van diverse fasen van het onderzoek voor de algehele structuur van de hypercar, het aerodynamische concept en de keuze voor de opbouw van de aandrijflijn volgt de definitieve keuze voor het elektrische concept van de auto en uiteindelijk de ontwikkeling van de hybride aandrijflijn. Alle technische afdelingen van PEUGEOT Sport zijn betrokken bij deze ontwikkelingsfasen. 

 

PEUGEOT Sport slaat een nieuwe weg in richting hybride ondersteuning, wat het illustreert met de start van een nieuw gamma onder de naam PEUGEOT SPORT ENGINEERED: sportieve hybridemodellen voor de openbare weg, te beginnen met de nieuwe PEUGEOT 508.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf