Email
Facebook
Bericht ons

Pagani heeft de Huayra BC Roadster onthuld, een nieuwe variant van zijn hypercar met een afneembaar dak en een opgewaardeerde motor met nóg meer vermogen. De BC Roadster, genoemd naar Benny Caiola, de Ferrari-verzamelaar die de eerste klant van Pagani werd, volgt op de Coupé-versie die in 2016 werd onthuld, met een verwijderbare koolstofvezel hardtop.

Pagani beweert dat de BC slechts 1250 kg weegt, 30 kg minder dan de gewone roadster, met een structuur die conventionele koolstofvezel combineert met nog zeldzamere en lichtere materialen, inclusief een koolstof-titanium mix die zowel lichter als sterker is.

 

De aerodynamische elementen en de enorme achtervleugel zorgen voor een geclaimde piek van 500 kg downforce bij 280 km/u. Het heeft zelfs kleppen naast de katalysatoren van de uitlaat om gassen over een aantal van de ondervloerelementen af te leiden, zoals de opgeblazen diffusor van een F1-auto.

Horacio Pagani werkt nog steeds als de hoofdontwerper van het bedrijf en geeft toe dat hij zijn producten zowel als kunstwerken en als auto’s beschouwt. De vorm van de Huayra Roadster heeft nog steeds een hoop te danken aan de houding en verhoudingen van de originele Zonda, die 20 jaar geleden werd uitgebracht, maar de details op de BC zijn veel geavanceerder geworden. Het zichtbare metalen mechanisme van de versnellingskeuzeschakelaar is een hoogtepunt van de cabine en een voorbeeld van Pagani’s behoefte om ontwerp boven kosten te prioriteren.

 

Net als bij andere versies van de Huayra, gebruikt de BC Roadster een versie van de Mercedes-AMG-afkomstige M158 twin-turbo V12. Revisies, inclusief nieuw ontworpen turboladers, verhogen het vermogen echter van de 750 pk van het laatste model naar ongeveer 800 pk.

Aandrijving gaat naar de achteras via een zevenversnellingsbak met één koppeling; Pagani rekent de gewichtsbesparing van ongeveer 30 kg over een dubbele koppeling aan om het gebruik ervan te rechtvaardigen. Prestatienummers moeten nog worden vrijgegeven, maar het bedrijf zegt wel dat de BC Roadster in staat is tot 1,9 g continue longitudinale versnelling te genereren, met pieken tot 2,2 g.

 

Er worden slechts 40 voorbeelden van de BC Roadster gemaakt en elk draagt een prijskaartje van ongeveer £ 2,8 miljoen vóór belastingen. Dat is meer dan drie keer waarvoor de eerste Huayra coupé werd verkocht, maar Pagani zegt dat er geen tekort aan klanten is. En wat die prijs in Nederland wordt, is nog maar de vraag…

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf