Email
Facebook
Bericht ons

Focus op drie aspecten

Geheel volgens de traditie van Renault Sport heeft de Mégane R.S. Trophy-R zijn indrukwekkende prestaties niet puur te danken aan het motorvermogen. De 1,8-liter turbomotor met 221 kW (300 pk) is immers identiek aan die in de reguliere Mégane R.S. Trophy die begin 2019 geïntroduceerd werd. De Trophy-R is in zeer korte tijd ontwikkeld door een klein team dat zich concentreerde op drie aspecten: maximale gewichtsreductie (tot 130 kg t.o.v. Mégane R.S. Trophy), optimale aerodynamica en een nog radicalere benadering van de wielophanging.

Het resultaat is adembenemend: op 5 april 2019 liet de Mégane R.S. Trophy-R op de zeer uitdagende, 20,600 km lange Nürburgring-Nordschleife een rondetijd van 07:40,100 noteren en op de officiële ronde van 20,832 km een rondetijd van 07:45,389, waarmee een nieuw record gevestigd werd voor voorwielaangedreven productieauto’s.

Succesverhaal

Het succesverhaal van de Renault Megane R.S. en de ‘Ring’ begon ruim tien jaar, toen de Mégane R.S. R26.R een rondetijd van 8:17 minuten klokte. Dat record werd in 2011 verpulverd door de Mégane II R.S. Trophy. Coureur Laurent Hurgon klokte toen een tijd van 8:07,970 minuten. In 2014 dook de Mégane R.S. Trophy-R van de derde generatie voor het eerst onder de acht minuten (7:54,360). Hurgon was ook degene die de nieuwste Mégane R.S. Trophy-R naar een recordtijd loodste.

Exclusieve uitvoering

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R komt voor het einde van 2019 op de markt als exclusieve uitvoering die in een gelimiteerde oplage van enkele honderden exemplaren zal worden aangeboden. De Trophy-R maakt op 24 mei 2019 zijn publieksdebuut op het Formule 1-circuit van Monaco, met Renault F1 Team-coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg achter het stuurwiel. De versieprijzen volgen op een later moment.

De Mégane R.S. Trophy-R vertrouwt op high-performance onderdelen van toonaangevende leveranciers waarmee Renault Sport een solide relatie heeft opgebouwd. Zo is het uitlaatsysteem afkomstig van Akrapovič, de remmen van Brembo en de banden van Bridgestone, terwijl Öhlins de schokdempers levert en Sabelt de kuipstoelen.

Renault Sport, competitiviteit zit in het DNA

De modellen van Renault Sport zijn het resultaat van 120 jaar autosportervaring en veertig jaar aanwezigheid in de Formule 1. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de technici van Renault Sport Cars en Renault Sport Racing profiteren de modellen van technologie die direct afkomstig is uit de autosport. Renault Sport laat de passie voor autosport ook gelden tijdens allerlei autosportevenementen, waaronder de R.S. Days die gedurende het jaar op verschillende circuits plaatsvinden. De eerstvolgende R.S. Days vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps op 24 juli.

 

 

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf