Email
Facebook
Bericht ons

Opel toont de eerste beelden van de nieuwe Insignia, die tijdens de Brussels Motor Show (10 -19 januari 2020) zijn première beleeft. Het design is aangescherpt, waardoor de vijfdeurs Grand Sport en stationwagen Sports Tourer nog dynamischer ogen. Bovendien rust Opel de Insignia voortaan uit met de nieuwste generatie IntelliLux LED® koplampen die het zicht in het donker nog verder verbeteren.

Dankzij het opgefriste design komt Opels topmodel nog krachtiger en representatiever over. De extreem platte koplampen met LED-technologie dragen daaraan met name bij. Het nieuwe Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light bestaat uit 168 LED-elementen. De verlichting reageert nog sneller en nauwkeuriger op tegemoet komend verkeer en voorliggers om verblinding te voorkomen. Met deze verlichtingstechnologie is de Opel Insignia uniek in zijn segment.

De nieuwe generatie Insignia zit vol geavanceerde technologie. De Grand Sport en Sports Tourer zijn bijvoorbeeld uitgerust met een digitale achteruitrijcamera. Ook dat is een primeur. Het systeem is gekoppeld aan een radar gestuurd Rear Cross Traffic Alert, dat waarschuwt als verkeer aan de achterzijde van opzij nadert. Andere systemen die verder bijdragen aan de veiligheid zijn onder meer Forward Collision Alert met emergency braking en voetgangersherkenning en een Head-up display. De inzittenden van de Insignia kunnen op optimale connectiviteit vertrouwen dankzij excellente infotainmentsystemen met TFT-kleurenschermen. De lijst opties omvat onder meer E-Call en draadloos opladen van daarvoor geschikte smartphones.

Ook op het vlak van efficiëntie maakt de Opel Insignia een stap voorwaarts, dankzij lichtere constructies en volledig nieuwe benzine- en dieselmotoren. Bij de introductie van de eerste generatie in 2009 kreeg de Insignia gelijk de titel “European Car Of The Year”. In tien jaar tijd zijn er in Opels ‘home town’ Rüsselsheim bijna 1,2 miljoen exemplaren geproduceerd.

Nauwkeurige IntelliLux LED® koplampen met in totaal 168 LED-elementen
Alle versies van de nieuwe Opel Insignia worden geleverd met efficiënte, energiebesparende LED-koplampen. Met aan top het nieuwe Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light als lichtend voorbeeld. Het werkt met een in dit marktsegment toonaangevende hoeveelheid van 168 LED-elementen in plaats van de voorgaande 32.

 

“Met IntelliLux LED® Pixel Light zetten we een flinke stap voorwaarts”, legt Christian Müller uit. Hij is Managing Director Engineering bij Opel. “Rijden in het donker is daardoor meer ontspannen en nog veiliger. De nieuwe koplampen reageren sneller en met hogere precisie op verkeers- en wegsituaties. Het intelligente systeem past de lichtbundels continu aan, zodat de weg voor de auto altijd ideaal is verlicht. Dat betekent goed zicht in elke situatie, zónder andere weggebruikers te verblinden.”

 

Twee controle-units passen de bundels van groot licht in milliseconden aan. De een stuurt de informatie van de frontcamera naar een tweede ontvangende unit in de koplamp. Het grote aantal LED-elementen maakt zeer nauwkeurige aanpassing van lichtbundels mogelijk. Het met groot licht verlichte deel van de weg is groter dan voorheen en weggebruikers voor de auto worden nog nauwkeuriger uit de lichtbundel ‘gesneden’.

De reikwijdte en de richting van het licht variëren al naar gelang de verkeerssituatie en de omgeving. De verlichting kan zich aanpassen aan bochten en slecht weer en stelt zich in op stad, plattelandswegen en snelweg, plus geoptimaliseerd licht voor parkeren. Opel is erin geslaagd om de koplampen op de snelweg nog beter te laten werken. In bochten naar links schijnt de lichtbundel aan de linkerkant verder, zodat de bestuurder bijvoorbeeld verkeersborden eerder opmerkt. Bij een bocht naar rechts in snelwegmodus schijnt de bundel verder aan de rechterkant van de weg om verblinding van tegemoetkomend verkeer te voorkomen.

 

De kracht van het nieuwe IntelliLux LED® Pixel Light systeem is aanmerkelijk groter. De 84 elementen zijn per koplamp in drie rijen geplaatst om zo een zeer platte koplampunit te krijgen, los van bochtenverlichting, een grootlichtseinmodule en de kenmerkende LED-dagrijverlichting onder de koplampen.

Stoer, puur, elegant: attractief nieuw design voor en achter
“De nieuwe Insignia zet de Bold and Pure-designtaal voort”, zegt Opels Vice President Design Mark Adams. “De voorzijde draagt het elegante en sportieve karakter van de Insignia uit door een proportioneel lager en breder voorkomen met een duidelijk Duits georiënteerde aandacht voor details.”

 

De nieuwe, met chroom omrande grille is breder en voorzien van prominentere lamellen; het centraal geplaatste logo van Opel lijkt hierdoor groter. Dat wordt geflankeerd door de kenmerkende chromen vleugels die zich uitstrekken tot de LED-dagrijverlichtingsunits die nu onder in plaats van boven de koplampen zijn geplaatst. Daardoor oogt de Insignia lager en breder, ook dankzij de luchtinlaten met geïntegreerde mistlampen.

De Insignia Grand Sport en Sports Tourer zijn aan de achterzijde ook gewijzigd door meer gedefinieerde, duidelijke lijnen. De Grand Sport krijgt nu dezelfde kenmerkende uitlaatuitsparingen onderin de achterbumper als de Sports Tourer, in plaats van ronde gaten.

 

De ranke, horizontale lijnen van het design zijn doorgetrokken in het interieur. Met hoogste precisie gekozen chromen accenten benadrukken de stijlvolle ambiance.

Nieuwe achteruitrijcamera, Rear Cross Traffic Alert en meer
Zoals dat hoort bij een topmodel biedt de Opel Insignia een arsenaal aan assistentie- en infotainmentsystemen. Een nieuwe digitale achteruitrijcamera verbetert het zicht achterwaarts. De veiligheid bij het achteruit rijden van een parkeerplek is verder te verhogen met het optionele Rear Cross Traffic Alert. Het systeem maakt gebruik van radarsensoren om objecten onder een hoek van 90 graden achter de Insignia te detecteren binnen een afstand tot 20 meter. Als die er zijn, krijgt de bestuurder een waarschuwing met geluid en visueel via het display. Verder biedt de Insignia Forward Collision Alert met automatische emergency braking en voetgangersherkenning, Active Lane Keep Assist, dode hoek waarschuwing, Adaptive Cruise Control met emergency braking, verkeersbordherkenning, Advanced Park Assist: automatisch parkeerhulpsysteem en een Head-up display.

 

Alle infotainmentsystemen zijn compatible met Apple CarPlay en Android Auto, van de Multimedia Radio en Multimedia Navi tot en met de Multimedia Navi Pro. Dit topsysteem biedt talrijke Connected Navigation services. Met actuele verkeersinformatie, online kaartupdates en op verkeer anticiperende navigatie wordt rijden nog relaxter. Nieuwe symbolen geven het navigatiedisplay een frissere en moderne uitstraling. Datzelfde geldt voor het instrumentarium.

 

Als E-Call is geïnstalleerd wordt automatisch een noodoproep naar hulpdiensten gestuurd zodra de gordelspanners en de airbags in werking zijn gekomen. De bestuurder kan ook zelf hulpdiensten oproepen als dat nodig is met een druk op de rode knop.

 

De nieuwe Opel Insignia biedt een hoge mate van comfort. Ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen zijn optioneel verkrijgbaar voor bestuurder en voorpassagier. Smartphones zijn draadloos op te laden mits daarvoor geschikt. De achterklep van de Sports Tourer is automatisch te openen en te sluiten door de voet onderlangs sensors in de achterbumper te bewegen.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf