Email
Facebook
Bericht ons

Donkervoort stript de D8 GTO-JD70 met de Bare Naked Carbon Edition (BNCE).

De Bare Naked Carbon Edition, die zowel leverbaar is met een transparante blankelaklaag als met een kleuraccent, geeft de JD70 een heel andere textuur, die de kunst van koolstofvezel zichtbaar maakt, terwijl de auto er bovendien lichter van wordt.

De BCNE kan worden geleverd in een rauwe, naakte carbon-look of met een gekleurde coating, naar wens met een matte of glanzende afwerking.

De JD70 is ontwikkeld als eerbetoon aan oprichter Joop Donkervoort, ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag, en is de eerste productieauto ter wereld die in bochten in staat is tot een zijwaartse kracht van meer dan 2G. De BNCE is ontwikkeld om de JD70 verder te kunnen personaliseren. De mogelijkheden om de auto te individualiseren gaan verder dan die van het gebruikelijke kleurenpalet.

Meer dan 95 procent van de carrosseriedelen van de JD70 is gemaakt van koolstofvezel. Het is 2018 gestarte BCNE-programma stelt klanten in staat om te zien waarvoor ze betalen. Preciezer gezegd is het een koolstofvezel-/kevlarweefsel, en zelfs de cycle wing-spatborden zijn van dat materiaal gemaakt.

De D8 GTO-JD70
De hypercar-vermorzelende Donkervoort D8 GTO-JD70 levert een verpletterende acceleratie, maar zelfs die wordt overtroffen door de manier waarop hij bochten kan nemen — de 2G-barrière doorbrekend.

De JD70 kan laterale krachten aan van meer dan 2G, in standaarduitvoering en op de door Nankang geleverde straatbanden. Daarnaast doorbreekt hij bij de acceleratie de 1G-barrière.

Dat maakt de JD70 een supercar voor autoliefhebbers die al hun zintuigen willen gebruiken tijdens het rijden, om zo de puurheid van een ongefilterde rijervaring te beleven.

De krachtigste Donkervoort ooit maakt gebruik van een 2,5 liter vijfcilinder-lijnmotor, met een vermogen van 415 pk (310 kW) en een koppel van 520 Nm. De motor levert zijn maximale koppel al vanaf 1750 toeren en houdt dit vast tot 6350 toeren — een toerental waarbij de meeste auto’s hun piekvermogen afgeven.

De prijzen van de D8 GTO-JD70 beginnen bij €163.636,36 (exclusief belastingen).

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf