Email
Facebook
Bericht ons

Het merk Mopar (wat staat voor MOtor PARts) is uiteraard aanwezig op de grootste aftermarket-onderdelenbeurzen ter wereld om twee nieuwe pick-upconcepten te onthullen die zijn aangepast met een unieke combinatie van Mopar-productie en prototypeonderdelen en accessoires. De Ram 1500 Rebel OTG (Off The Grid), een concept met overland-thema en het Mopar Lowliner Concept, een opnieuw ontworpen pick-up uit de Dodge D200-serie uit 1968, worden voor het eerst getoond bij de 2019 Specialty Equipment Market Association (SEMA) Show – de belangrijkste vakbeurs voor speciale en aftermarket automotive-producten ter wereld.

 

“Deze voertuigen laten zien hoe Mopar voortdurend nieuwe ideeën uitbreidt en onderzoekt om aan de behoeften te voldoen en de verbeelding van onze gepassioneerde fans aanwakkert,” zei Mark Bosanac, hoofd van Mopar Service, Parts and Customer Care, FCA – Noord-Amerika. “Of het nu gaat om “overlanden” op afgelegen locaties of om een ​​alternatieve klassieke ontwerpgeschiedenis te verzinnen, Mopar is er voor zijn klanten.”

 

Het merk zal ook een totaal van 14 op maat gemaakte voertuigen en honderden Mopar-producten tonen in zijn expositie van 15.345 vierkante voet in de South Hall van het Las Vegas Convention Center op de SEMA Show, die van 5-8 november plaatsvindt in Las Vegas.

 

Mopar zal ook extra nieuws aankondigen tijdens haar jaarlijkse SEMA-persbriefing om 19:26 uur. Eastern / 4: 26 p.m. Pacific op dinsdag 5 november.

Ram 1500 Rebel OTG (Off The Grid) Concept
Terwijl de overlandbeweging over de hele wereld blijft groeien, creëerde het Mopar-team samen met toonaangevende leveranciers van outdoor-apparatuur een uniek, op realiteit gebaseerd concept voor het ultieme reisavontuur: het Ram 1500 Rebel OTG-concept.

Mopar Lowliner Concept
Aanpassing van klassieke vrachtwagens blijft een hot trend in de aftermarket-wereld, dus ontwerpers van Mopar hebben een Dodge D200-serie zware pick-up uit 1968 gered om deze te transformeren in het gekonfijte Delmonico Red en Dairy Cream Mopar Lowliner Concept voor de SEMA Show van dit jaar.
 
Ontwerpers hebben het originele C-kanaalframe van de vrachtwagen met achterwielaandrijving volledig ingepakt, de rijhoogte aanzienlijk verlaagd en de wielbasis verlengd voor een dramatischere houding. Ze maakten ook een op maat gemaakt, kantelbaar front voor de presentatie van de legendarische 5,9-liter Cummins-dieselmotor, die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesversnellingsbak met een op de vloer gemonteerde versnellingspook.

Meer hoogtepunten van Mopar
Het merk Mopar blijft de portfolio van meer dan 200 accessoires voor de Jeep® Wrangler uitbreiden met de weergave van een Jeep Wrangler Rubicon die is voorzien van concept buisspiegels en buisdeuren. Het voertuig beschikt ook over een uit één stuk geperste stalen voorbumper met geïntegreerde mistlampen, trekhaken aan de bovenkant en “D-ring” bevestigingen aan de onderkant. De bumper is een Mopar-productiedeel en is momenteel beschikbaar voor consumenten. Het voertuig is ook uitgerust met een twee-inch liftkit, Mopar koude luchtinlaat en Mopar Warn-lierkit om enkele van de aanpassingsopties te demonstreren die alleen mogelijk zijn in de Jeep Wrangler.

 

Andere voertuigen die tijdens de show worden getoond, zijn de Dodge Challenger Mopar ’19, een voertuig dat tien jaar fabrieksaanpassing viert met verschillende exterieur- en interieurfuncties, waaronder een Shaker Hood-pakket en krachtige 392 kubieke inch HEMI® V-8 motor. De Challenger wordt vergezeld door de op erfgoed geïnspireerde Jeep Gladiator Scrambler en Mopar onderdelen beladen Jeep Gladiator J6 Moab-concepten, samen met de 1958 Plymouth Fury beroemd gemaakt in de film ‘Christine’ uit 1983. Zoals tijdens elke SEMA Show, zal Mopar ook de nieuwste versie van de Ram ProMaster-bierwagen tonen.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf