Email
Facebook
Bericht ons

Amstelveen – MG Motor Europe doneert één miljoen mondkapjes aan de gezondheidszorg en ziekenhuispersoneel in Nederland, Noorwegen, België, Luxemburg Frankrijk en Oostenrijk als antwoord op de dringende huidige behoefte aan medische hulpmiddelen. Er zijn 350.000 mondkapjes bij het Nederlandse Rode Kruis afgeleverd. Daarnaast stelt MG 30 nieuwe, elektrische MG ZS EV SV’s beschikbaar om zorgmedewerkers door het hele land te ondersteunen met hun mobiliteit.

 

De noodzaak om zorgmedewerkers en zorginstellingen te helpen en beschermen is door de wereldwijde impact van het COVID-19-virus belangrijker dan ooit. Sinds de uitbraak van het coronavirus is er op meerdere plekken een tekort aan beschermende mondkapjes ontstaan. MG zag de kans hun middelen te gebruiken om in deze dringende behoefte aan medische hulpmiddelen te voorzien. De mondkapjes kwamen op 6 april in Nederland aan en zijn nu naar het Rode Kruis gebracht.

 

Frank Meijer, Director Sales & Marketing MG Motor Europe: “De veiligheid van onze werknemers, hun families en iedereen om hen heen vinden wij belangrijk. We hebben er daarom voor gekozen om deze donatie te verdelen over een aantal Europese landen waar ons bedrijf momenteel actief is. Het zorgpersoneel staat onder enorme druk, ze hebben genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen nodig om hun eigen veiligheid te kunnen garanderen tijdens deze pandemie. Met het doneren van mondkapjes en onze voertuigen hopen we hier een kleine bijdrage aan te kunnen leveren.”

 
Op deze ANP-video is te zien hoe de mondkapjes bij het Rode Kruis werden afgeleverd.

 

“Het Nederlandse Rode Kruis, onderdeel van ’s werelds grootste humanitaire netwerk, heeft onvermoeibaar gewerkt om gedoneerde persoonlijke beschermingsmiddelen in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan handschoenen, wegwerp laboratoriumjassen en mondkapjes.” Zegt Peter Lasschuijt, coördinator inzamelingsactie Rode Kruis. “Al deze beschermingsmiddelen worden door het Rode Kruis gesorteerd en gecontroleerd op kwaliteit. Vervolgens dragen wij ze over aan de overheid. De overheid heeft een overzicht van waar deze middelen op dit moment het hardst nodig zijn en zorgt dat ze op die plekken terecht komen.”

 

De 350.000 door MG gedoneerde mondkapjes leveren een flinke bijdrage aan de Nederlandse behoefte. Op hun website geeft het Nederlandse Rode Kruis aan: “Mondkapjes blijven noodzakelijk. Sinds de eerste oproep van 20 maart, zijn er in totaal 4,7 miljoen items gedoneerd: meer dan 500.000 maskers, zo’n 4 miljoen handschoenen en bijna 88.000 veiligheidsbrillen.” Het Nederlandse Rode Kruis voegt hieraan toe dat het nog steeds iedere donatie met open armen verwelkomt.

Matt Lei, President van MG Motor Europe, voegt toe: “De wereldwijde gevolgen van COVID-19 zijn heftig, de gezondheidszorg staat onder enorme druk en heeft dringend behoefte aan beschermingsmiddelen. Als wereldwijde organisatie vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben om onze middelen zo goed mogelijk in te zetten. Na grote donaties van dergelijke mondkapjes aan andere landen, willen we nu ook Nederland graag helpen. We hopen dat onze donatie van mondkapjes en voertuigen de veiligheid en mobiliteit van de zorgmedewerkers zal helpen verbeteren.”

 

Samen de gezondheidszorg ondersteunen, is volgens MG een belangrijk onderdeel van de oplossing. “Wij willen graag onze waardering uitspreken voor alle zorgmedewerkers en alle anderen die onvermoeibaar werken aan de bestrijding van COVID-19.”

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf