Email
Facebook
Bericht ons

McLaren lanceert een serie korte films over de baanbrekende technologie van de straatauto’s van McLaren. De films worden de komende weken verspreid via de mediakanalen van McLaren. Klanten en fans worden in hun eigen huiskamer getrakteerd op leuke, nuttige en praktische technische informatie over verschillende modellen van McLaren. De filmreeks is toegankelijk via social media, YouTube en via cars.mclaren.com.

 

De McLaren Tech Club (#McLarenTechClub) is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor de technologie van McLaren en voor autotechniek in het algemeen. In de films komen verschillende innovaties aan bod die zijn ontwikkeld door de vormgevers en technici van McLaren, en die bijdragen aan de onovertroffen rijbeleving waar het innovatieve supersportautomerk om bekend staat.

De eerste film – ‘How does the McLaren Elva keep you comfortable at 70 mph without a windscreen?’ – gaat over het revolutionaire ‘Active Air Management System’ (AAMS) van de nieuwe Elva, de jongste roadster uit de McLaren Ultimate Series die opvalt door het ontbreken van een dak, een voorruit en zijruiten.

 

Bij de ontwikkeling van de Elva stond alles in het teken van puur en ongefilterd rijplezier. In deze open cockpit supersportauto wordt voor het eerst gebruik gemaakt van een ‘Active Air Management System’. Ondanks het ontbreken van een voorruit creëert het luchtgeleidingssysteem een ‘luchtbel van rust’ rondom de bestuurder en de bijrijder. In de eerste McLaren Tech Club film vertelt Dan Parry-Williams, Director of Engineering Design bij McLaren Automotive, hoe deze techniek inzittenden omhult met een bubbel van comfort bij een snelheid van 110 km/u zonder fysieke bescherming tegen de luchtstroom – voor een opwindende en ongeëvenaarde rijbeleving.

 

“Is het mogelijk om een virtuele koepel te ontwikkelen zonder fysieke scheiding tussen inzittenden en rijwind? Dat was de grootste uitdaging die wij onszelf hebben gesteld bij het ontwerpen van de nieuwe Elva.” Dan Parry-Williams, Director of Engineering Design, McLaren Automotive

De McLaren Tech Club filmserie is gericht op een breed publiek van alle leeftijden. De titel van de tweede film, die op 9 april 2020 live gaat, is: ‘What makes the McLaren Senna GTR’s wing design so unique?’ Esteban Palazzo, Principal Designer bij McLaren Automotive, deelt alle ins en outs over de geavanceerde koolstofvezel achterspoiler van de Senna GTR. Meekijken kan hier.

De film over de nieuwe Elva en McLaren AAMS is toegankelijk via World of Mclaren Tech Club.

 

In de volgende afleveringen van de Tech Club komen McLaren’s Ignition Cut Technology en het ontwerp van de nieuwe McLaren 765LT aan bod. Iedereen die op social media wil meepraten over de films kan gebruikmaken van de hashtag #McLarenTechClub.

Voor wie dichter bij huis regelmatig leuke en interessante video’s wil zien over de nieuwste McLaren-modellen, zijn de Facebook- en Instagram-account van Louwman Exclusive, de Nederlandse importeur en dealer van McLaren in Nederland, de moeite van het volgen meer dan waard.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf