Email
Facebook
Bericht ons

Het is misschien wel de meest bekende filmauto ooit en hij staat deze maand tentoongesteld in Move in Amsterdam. We hebben het over Herbie, de Volkswagen Kever met het beroemde startnummer 53 waarmee menig dertig-plusser is opgegroeid.

Herbie is het karakter dat de hoofdrol speelt in verschillende Walt Disney-films. Hij vergaarde bekendheid met de film The Love Bug uit 1968, waarin hij bevriend raakt met een mislukte autocoureur die het voor hem opneemt tegen een gemene autohandelaar. Het tweetal beleeft de gekste avonturen in de racewereld en daarbuiten, mede doordat Herbie zichzelf kan besturen en een eigen wil heeft. 

In Herbie rides again (1974), Herbie goes to Monte Carlo (1977), Herbie goes Bananas (1980), The Love Bug (1997) en Herbie: Fully Loaded (2005) speelde deze eigenwijze Kever de sterren van de hemel. In laatstgenoemde film was er een hoofdrol voor de toen 19-jarige Lindsey Lohan. Deze film was overigens niet zo’n daverend succes als zijn voorgangers. 

Herbie is te herkennen aan het startnummer 53 dat op de voorklep en portieren prijkt, en aan de rood-wit-blauwe striping die over de voorklep, het dak en de motorklep loopt. Daarmee is Herbie de komende maand niet te missen in Move Mobility Experience, waar het thema ‘Time to Move’ centraal staat. Dit thema staat in het teken van de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van mobiliteit. Tijdens het bezoek aan Move in Amsterdam maakt iedere bezoeker onder leiding van een (privé)gids een reis door de tijd. 

Na deze tour is het tijd om ook zelf in actie te komen. Zo kunnen bezoekers op professionele racefietsen tegen elkaar sprinten over een fictief wielerparcours en kan met één van de Porsche-simulatoren over verschillende circuits worden geracet. De nieuwste attractie is de racebaan waarmee met bestuurbare mini-raceauto’s over een perfect op schaal gemaakt circuit van Zandvoort kan worden gescheurd.

Via de website van Move kan een tijdslot geboekt voor een bezoek, inclusief rondleiding.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf