Email
Facebook
Bericht ons

Tijdens de BMW #NEXTGen-presentatie bij BMW Welt in München is de nieuwe BMW 1 Serie onthuld. Het nieuwe model trekt de designlijn door, met de afgeronde grille en de streep in de achterlichten. Maar de grootste veranderingen vinden onderhuids plaats.

Daar moeten we namelijk afscheid nemen van de achterwielaandrijving, want de nieuwe 1 Serie staat op een platform voor voorwielaandrijving. Dit zal ten koste gaan van de rijbeleving, maar er komt meer interieurruimte voor terug. BMW brengt de nieuwe 1 Serie enkel als vijfdeurs op de markt. De hatchback is 4,31 meter lang (5 mm korter), 1,79 meter breed (34 mm breder), en 1,43 meter hoog (13 mm hoger). De wielbasis is met 2,6 meter 20 mm korter geworden.

 

Qua motorisering is er keuze uit twee benzine- en drie dieselmotoren: men kan kiezen uit de 116d, 118d, 118i, 120d en de M135i xDrive. Die laatste, het sportieve topmodel, neemt afscheid van de zescilinder en moet het nu doen met een viercilinder die goed is voor 306 pk. Ook heeft deze vierwielaandrijving en een 8-traps Steptronic Sport automaat en een mechanisch Torsen-sperdifferentieel, waarmee hij van 0 naar 100 gaat in 4,8 seconden (of 4,7 seconden als je het Performance Pack neemt). De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur.

Het interieur is dus ruimer geworden. Zo is de hoofdruimte met 19 milimeter toegenomen en is het compartiment voorin 42 mm breder geworden. Achterin is dat 13 mm, waar ook de knieruimte 33 mm meer is. De bagageruimte bedraagt 380 liter, wat 20 liter meer is dan de vorige 1 Serie. Leg je de achterbank plat, dan groeit dit naar 1.200 liter aan bagageruimte.

Het interieur volgt de vormen van andere modellen, waar we geen analoge klokken meer zien, maar een volledig digitaal scherm van 10,25 inch groot. Daarnaast zit het bekende scherm voor infotainment, dat standaard 8,8 inch groot is maar opgewaardeerd kan worden naar eveneens 10,25 inch. Daaronder vinden we de fysieke knoppen voor zaken als entertainment en climate control. Ook kan er gekozen worden voor een Head-Up Display, wat voor het eerst is op een 1 Serie.

 

Eind juni komt BMW met meer informatie over prijzen en beschikbaarheid van deze derde generatie 1 Serie. Het publiek kan voor het eerst kennismaken met de nieuwe 1 Serie op de IAA in Frankfurt, welke in september plaatsvindt.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf