Email
Facebook
Bericht ons

De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autofabrikant. De ŠKODA ENYAQ iV biedt keuze uit achter- of vierwielaandrijving en een actieradius die geschikt is voor dagelijks gebruik, met een maximale afstand van 510 km volgens de WLTP-cyclus, en een grote interieurruimte, een kenmerk van de modellen van dit merk.

Thomas Schäfer, ŠKODA AUTO CEO: “De introductie van de ENYAQ iV luidt een nieuw tijdperk in voor ŠKODA. Dit is onze eerste volledig elektrische auto die gebaseerd is op het MEB-platform. Met de lancering van dit model maken we elektromobiliteit Simply Clever – met een grote actieradius, de mogelijkheid tot snelladen, bedieningsgemak en betaalbare prijzen. De ENYAQ iV wordt geproduceerd in Mladá Boleslav, het hart van het ŠKODA-productienetwerk, waardoor onze hoofdfabriek de enige Europese productiefaciliteit voor MEB-modellen buiten Duitsland is.”

De highlights van de ŠKODA ENYAQ iV in één oogopslag:

Elektrische aandrijflijn: de ENYAQ iV beschikt over een geheel nieuw aandrijfconcept, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het modulaire MEB-platform voor de elektrische auto’s van de Volkswagen Group te bieden heeft. Het MEB-platform bestaat uit het zogenaamde skateboard-platform, waarbij de accu in de vloer is verwerkt om ruimte te besparen. Drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus variërend van 109 tot 225 kW en achter- of vierwielaandrijving, zorgen er voor dat dit model inspeelt op de zeer uiteenlopende wensen en behoeften van berijders. Met een bereik van maximaal 510 km volgens de WLTP-cyclus is de ENYAQ iV een ideale dagelijkse begeleider. Bovendien kan hij aanhangwagens tot 1.200 kg (maximale hellingshoek 12%) trekken.

Veiligheid: nieuwe assistentiesystemen zijn onder andere de Travel Assist, die nu nog meer functies heeft, en de mogelijkheid om de auto op afstand in te parkeren.

Binnenruimte: De ENYAQ iV biedt een vergelijkbare hoeveelheid binnenruimte als een ŠKODA KODIAQ, hoewel dit model korter is dan een ŠKODA OCTAVIA.

Connectiviteit: het centrale display van de ENYAQ iV is met 13 inch groter dan dat van elke andere ŠKODA. Bovendien is de gloednieuwe SUV altijd online en biedt het model slimme connectiviteit. Het opladen van de accu en de airconditioning in het interieur kunnen comfortabel op afstand worden aangestuurd via de ŠKODA Connect-app.

Simply Clever: speciaal voor elektrische modellen heeft ŠKODA Simply Clever-oplossingen ontwikkeld, zoals een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel onder de vloer van de bagageruimte. De nieuwe, in twee niveaus ingedeelde middenconsole, biedt veel ruimte. Een slim inzetstuk zorgt ervoor dat de vloer van de bagageruimte netjes en opgeruimd oogt. Bij de ENYAQ iV bevindt de traditionele ŠKODA-ijskrabber zich in de auto – om precies te zijn in de achterklep.

De ENYAQ iV heeft een vanafprijs van € 39.990 voor het 62kWh instapmodel. Daarmee levert ŠKODA traditiegetrouw direct een zeer complete auto, die standaard bijvoorbeeld is voorzien van een 13 inch infotainmentdisplay, de mogelijkheid voor DC snelladen tot 50kW (optioneel 100kW op de 62kWh en 125kw op de 82kWh batterijvariant) en standaard 6 jaar onderhoud. De ŠKODA ENYAQ iV is vanaf eind september in Nederland te bestellen, de eerste modellen arriveren in het eerste kwartaal van 2021 bij de Nederlandse ŠKODA-dealers.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf