Email
Facebook
Bericht ons

De Donkervoort Automobielen D8 GTO-JD70 is ontwikkeld als eerbetoon aan oprichter Joop Donkervoort, ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag.

De JD70 weegt minder dan 700 kilogram en wordt aangedreven door een verder geoptimaliseerde endurance-raceversie van de verbluffend sterke 2,5 liter vijfcilinder turbomotor van Audi Sport.

De auto is niet exclusief voor het circuit bedoeld, maar is ontwikkeld met zowel de openbare weg als het circuit in gedachten.

Deze nieuwste versie van de supercarslopende Donkervoort D8 GTO doorbreekt de 2G-barrière en zorgt er op die manier voor dat hij in bochten net zo spectaculair is als bij zijn verpletterende acceleratie.

De D8 GTO-JD70 is in bochten in staat tot een zijwaartse kracht van meer dan 2G, zelfs in de standaardversie met voor de openbare weg bedoelde Nankang-banden. Vanuit stilstand accelereert de JD70 met een piekversnelling van meer dan 1G.

“De JD70 doorbreekt de normale maatstaven van remmen en accelereren. We maken nu gebruik van G-krachten. Toch is dit nog steeds een pure rijdersauto, onvergelijkbaar met al het andere op de markt,” zegt Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen.

“De JD70 is het trotse resultaat van al onze kennis en alles dat we in het verleden geleerd hebben op de weg én op het circuit, van trackdays en gesprekken met onze klanten en van Joops eigen ideeën over wat een supercar zijn eigenaar moet brengen.”

“Donkervoort heeft hard gewerkt om een supercar te creëren die al je zintuigen prikkelt en een pure, ongefilterde rijervaring biedt, een machine waar je je één mee kunt voelen,” vervolgt Donkervoort.

De krachtigste Donkervoort ooit maakt gebruik van een 2,5 liter vijfcilinder-lijnmotor, ontwikkeld door Audi Sport, met een vermogen van 415 pk/310 kW en een koppel van 520 Nm.

De motor levert zijn maximale koppel al vanaf 1750 toeren per minuut en houdt dit vast tot 6350 toeren per minuut — een toerental waarbij de meeste auto’s hun piekvermogen afgeven. Deze motor klimt verder in de toeren, want het piekvermogen wordt afgegeven van 5850 tot 7000 toeren per minuut, hetgeen betekent dat de JD70 een enorme kracht heeft in het complete toerenbereik, waarbij het maximale koppel naadloos overloopt in het maximale vermogen.

De 2480 cm³ grote motor werd tien keer op rij verkozen tot beste in zijn klasse (2,0 tot 2,5 liter) bij de verkiezing van de International Engine of the Year en levert in de JD70 nog 15 pk meer dan in de huidige Audi RS 3 en TT RS.

Van de JD70 worden slechts zeventig exemplaren gebouwd, een voor elk jaar van Joops leven (tot nu toe). De eerste exemplaren zijn afgeleverd op 11 juni 2020.

De prijzen van de D8 GTO-JD70 beginnen bij €163.636,36 (exclusief belastingen).

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf