Email
Facebook
Bericht ons

In Cars & Characters gaat presentator, maar vooral Petrolhead, Werner Budding op zoek naar de meest unieke autoverhalen en de persoonlijkheden achter deze verhalen. Werner zoekt roemrijke automysteries uit, duikt in auto(sport)prestaties die geschiedenis hebben geschreven en komt op de meest iconische plekken uit de autogeschiedenis.

Coureurs van vele decennia geleden waren racers van een ándere orde. Met pijlsnelle auto’s raceten zij over het meest beruchte asfalt… waarbij ‘winnen’ of ‘je leven verliezen’ gevaarlijk dicht bij elkaar lagen. Gijs van Lennep steeg boven vele race-legendes uit door twee keer de 24 uur van LeMans te winnen én zelfs de Formule 1 te bereiken.

Maar hij maakte zichzelf onsterfelijk door de meest riskante race aller straatraces te winnen! De Targa Florio; een 72 kilometer lang lint door het Siciliaanse landschap, met iedere bocht het gevaar dat het je laatste kon zijn… Na 11 van deze ijzingwekkende rondjes, kwam Gijs in 1973 met deze Porsche als winnaar over de streep. In de eerste aflevering van Cars & Characters gaan we terug naar dat beruchte circuit, mét de originele racewinnende Porsche 911 RSR én de nu 78-jarige racelegende. Een uniek moment in de race-geschiedenis.

 

Cars & Characters zie je aanstaande zondag 29 maart om 17:00 bij RTL7,
zaterdag 4 april om 17:00 bij RTL7 en zondag 5 april om 12:00 bij RTL7.
 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf