Email
Facebook
Bericht ons

Vorig jaar reden Tim en Tom Coronel mee in de Dakar Rally met hun Beast, de indrukwekkende Buggy waarmee ze de finish wisten ta halen. Er was alleen één probleem: de stoelen in de Beast waren afgelopen jaar zó slecht, dat de tweeling ruim 10.000 kilometer lang last heeft gehad van hun billen, rug en benen. Dat moet beter kunnen, dus schakelen de mannen dit jaar extra hulp in van experts die de Beast Part Two (de nieuwe auto voor de Dakar van komend jaar, die afgelopen week onthuld is) tot op detailniveau perfectioneren. In het geval van het meubilair klopt Tom aan bij EBLO Seating in Zwijndrecht. In een riante showroom kun je daar niet alleen (proef-) zitten op stoelen voor onder meer heftrucks, trams, binnenvaartschepen en vrachtwagens, er is ook een hele lijn aan professionele autostoelen beschikbaar. Evert Mallie van EBLO helpt Tom, door middel van hightech meetapparatuur en de juiste kennis over het menselijk lijf, bij het maken van de juiste keuze.

 

 

Met een krappe vier meter is de KA+ het meest compacte model in de showrooms van Ford. Maar het hebben van beperkte buitenmaten betekent tegenwoordig niet meer dat je meteen met een simpel boodschappenwagentje van doen hebt. Zeker nu Ford de KA+ een grondige opfrisbeurt gegeven heeft: de auto werd vanbinnen en -buiten aangepakt, met een uiterlijk dat meer dan voorheen in lijn is met de Fiesta en de nieuwe Focus. Vanbinnen is er nieuws te melden in een vorm van een verbeterd dashboard en de mogelijkheid om de auto uit te rusten met ingebouwde Sync3-navigatie met spraakbediening. Marcella laat je in de uitzending alle nieuwtjes zien.

 

 

Nico Aaldering zegt dat hij een klassieke Renault nog met zijn ogen dicht herkent door de kenmerkende geur in de auto’s van dat merk, maar ditmaal rijdt hij een model waarvoor je je ogen maar wat graag open doet. Een Renault 12, maar dan de speciale sportieve versie die is aangepakt door Gordini. Dat bedrijfje, waarvan oprichter Amédée bekendstond als ‘De Tovenaar’, maakte de ophanging sportiever, de motor krachtiger en gaf de buitenkant de kenmerkende blauwe kleur met witte accenten. Van deze auto zijn slechts 5.188 exemplaren gebouwd, maar Nico heeft er eentje voor ons apart gehouden.

 

RTL Autowereld, zondag 28 oktober om 17:30 bij RTL 7

en zaterdag 3 november om 11:30 bij RTL 4 en 17:30 bij RTL 7.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf