Email
Facebook
Bericht ons

Auto’s, sneeuw, en drie mannen die alles als één grote speeltuin zien; dát is de Autowereld Winterspecial! Ook deze week zijn Tom Coronel, JayJay Boske en Andreas Pol in Oostenrijk en gaan ze op zoek naar de mooiste wegen en de gaafste dingen om te doen. Maar natuurlijk rijden ze ook nieuwe auto’s. Deze week nemen we drie andere auto’s onder de loep.

 

 

De Mazda CX-3 is al sinds 2015 op de markt en nog altijd is de compacte crossover uit Japan een groot succes. Mazda heeft de auto dit jaar tot in de kleinste details verbeterd, zodat hij er weer fris tegenaan kan. We hebben hem meegenomen naar de sneeuw van Oostenrijk en dan uiteraard de versie met vierwielaandrijving.

 

 

Een andere auto die mee is, is de compacte alleskunner voor op het onverharde, de Suzuki Jimny. Inmiddels zijn we bij de gloednieuwe vierde generatie (met zijn voorganger meegerekend) aanbeland en nog steeds heeft de auto het bekende recept (een ladderchassis, starre assen en inschakelbare vierwielaandrijving), maar nu ook met de nodige moderne luxe. Wil je zien hoe ver je daarmee komt in de sneeuw? Andreas laat het je zien.

 

 

Ook zie je Tom Coronel en JayJay Boske in de nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV, een hybride SUV waar je zo’n 45 kilometer uitstootvrij mee kunt rijden. Maar dankzij de jarenlange ervaring van Mitsubishi met vierwielaandrijving kun je er natuurlijk veel meer mee!

 

 

Verder gaan de mannen op stap in de omgeving en zoeken ze de leukste dingen om te doen, maar geven je ook handige tips voor wanneer je zélf op wintersport gaat. Winterbanden, dakkoffers en sneeuwkettingen, maar ook dingen als biathlon, bobsleeën en een heuse winterbarbecue…

 

 

En als we het over de winter hebben, ook klassiekerexpert Nico Aaldering gaat in op de koude maanden, met een prachtige Facel Vega. Hoe zet je jouw hobby-auto goed weg voor winter? Wat moet je wél doen en wat niét? Wintertips met Nico: je hoort ze aanstaande zondag.

 

Je ziet het allemaal in deel 2 van de Autowereld Winterspecial, zondag 6 januari om 17:30 bij RTL 7 en op zaterdag 12 januari om 11:30 bij RTL 4.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf