Email
Facebook
Bericht ons

Elk jaar strijkt de Dutch Design Week (DDW) neer in Eindhoven. Dit jaar hangt er een extra autotintje aan het grootste designevenement van Noord-Europa, want Renault heeft zich aan de DDW verbonden als officiële mobiliteitspartner. In de praktijk betekent dit dat er 45 Renaults Zoe door de stad rijden als zogenoemde ‘Design Rides’ waarmee bezoekers volledig elektrisch van de ene hotspot naar de andere gereden worden. Allard Kalff meldt zich als gelegenheidschauffeur en stapt een dag lang in een kunstzinnige Zoe. Welke mensen bezoeken dit evenement, wat vinden ze van de DDW en hoe beoordelen de Zoe? En wat is de gedachte achter het speciale Symbioz-huis, Renaults visie op een woning van de toekomst, dat het merk op het Ketelhuisplein heeft gebouwd?

 

 

De huidige Mazda 6 bestaat al heel wat jaartjes (sinds 2013 om precies te zijn) en hoewel het model al vaker subtiel vernieuwd is, heeft Mazda nu de grootste verandering ooit doorgevoerd. Dat doet het merk om de auto meer ‘premium’ te maken, met meer luxe en raffinement dan voorheen. Om te beginnen zit er een compleet nieuw interieur in de 6, met een opnieuw ontworpen dashboard voorzien van nappaleer, alcantara en fraai Japans Sen-hout. Verder is het uiterlijk subtiel bijgepunt, maar scherpte Mazda ook het rijgedrag aan met een stijvere carrosserie en slimme systemen zoals G-Vectoring Control. Vul dat aan met een hele waslijst aan moderne (veiligheids-) systemen en je mag de conclusie trekken dat Mazda nu nog verder op de ladder gestegen is. Andreas praat je in deze aflevering helemaal bij.

 

 

Nico Aaldering tovert uiteraard weer een bijzondere klassieker uit zijn Gallery, en wel een charmante, relatief onbekende Britse roadster. Ditmaal eens geen MG, Triumph of Jaguar, maar een Daimler Dart. De vierzitter, die officieel in de boeken staat als Daimler SP250 en tussen 1959 en 1964 gebouwd werd, heeft een 2,5-liter V8 in z’n kenmerkende neus. Dat levert een auto met een bijzonder verhaal op, en natuurlijk weet Nico alle details die hij graag met je deelt.

 

RTL Autowereld, zondag 4 november om 17:30 bij RTL 7

en zaterdag 10 november om 11:30 bij RTL 4 en 17:30 bij RTL 7.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf