Email
Facebook
Bericht ons

De nieuwe Mégane R.S. Trophy-R is het meest prestatiegerichte productiemodel van Renault ooit. Het model bezit alle knowhow die Renault Sport in talloze jaren autosport heeft opgedaan. De ingenieurs van Renault hebben hun expertise maximaal benut en opnieuw grenzen verlegd, met een nieuw ronderecord op de Nürburgring-Nordschleife voor voorwielaangedreven productieauto’s als resultaat.

 

De nieuwe Mégane R.S. Trophy-R wordt aangedreven door dezelfde, 300 pk sterke 1,8-liter turbomotor als de reguliere Trophy. Om de prestaties naar een nog hoger niveau te tillen, concentreerden de technici van Renault zich dus niet op het verhogen van het motorvermogen, maar op drie andere aspecten.

 

Een van de belangrijkste verschillen is het drastisch lagere gewicht van de Trophy-R. Voor maximale gewichtsreductie werd onder meer de achterbank verwijderd en een titanium uitlaat van Akrapovič gemonteerd. Ook de (optionele) carbon wielen zorgen voor een lager voertuiggewicht, dat zonder opties 130 kg lager uitpakt dan bij de Trophy. Ander kenmerk is de nog radicalere benadering van de wielophanging. De vooras heeft meer negatieve camber, de achteras is lichter en er zijn specifieke, instelbare schokdempers van Öhlins gemonteerd. Tevens zijn krachtigere Brembo-remmen aanwezig (carbon-keramische schijven zijn optioneel) en de Trophy-R rolt op Bridgestone Potenza S007-banden die exclusief voor Renault Sport ontwikkeld zijn. De aerodynamica is verder verbeterd. Dankzij de verbeterde luchtstroom onder de auto en richting de carbon diffuser wordt meer downforce gegenereerd, terwijl essentiële componenten zoals de remmen beter gekoeld worden.

 

 

Dat de technici deskundig werk hebben geleverd, wordt bevestigd door de nieuwe recordtijd die de Mégane R.S. Trophy-R klokte op de Nürburgring-Nordschleife. Op 5 april 2019 liet de Mégane R.S. Trophy-R op de zeer uitdagende, 20,600 km lange Nürburgring-Nordschleife een rondetijd van 07:40,100 noteren en op de officiële ronde van 20,832 km een rondetijd van 07:45,389, waarmee een nieuw record gevestigd werd voor voorwielaangedreven productieauto’s.

 

De indrukwekkende Mégane R.S. Trophy-R is vanaf eind 2019 te bezichtigen en wordt in een gelimiteerde oplage van 500 genummerde exemplaren geproduceerd. Enkele exemplaren komen beschikbaar voor de Nederlandse markt, prijzen volgen in een later stadium.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf