Email
Facebook
Bericht ons

De Koenigsegg Gemera heeft zijn werelddebuut gemaakt. Het is ’s werelds eerste Mega-GT en de eerste vierzitter van Koenigsegg. De Gemera is beperkt tot een aantal van 300 auto’s. Het is een extreme megacar die voldoet aan een ruim interieur en ultiem milieubewustzijn.

“Ultieme prestaties behoren tot de wereld van tweezitters met zeer beperkte bagageruimte – tot nu toe”, zegt CEO en oprichter Christian von Koenigsegg. “De Gemera is een volledig nieuwe categorie auto waarbij een extreme megacar een ruim interieur en ultiem milieubewustzijn ontmoet. We noemen het een Mega-GT. ”

Ultieme prestaties
Sinds de geboorte van het bedrijf meer dan 25 jaar geleden is Koenigsegg gedreven om de ultieme prestatieauto te creëren. Deze nieuwe Mega-GT biedt comfortabel plaats aan vier grote volwassenen met ruimte voor hun handbagage, wat betekent dat de Koenigsegg megacar-ervaring kan worden gedeeld met familie en vrienden. Ondanks dat het een vierzitter is, overtreft de Gemera gemakkelijk de meeste tweezits megacars, zowel met verbrandingsmotoren als elektrisch. Toch ligt de focus van de Gemera op lange afstanden – gezinsuitjes, in comfort, stijl en veiligheid met nooit eerder ervaren prestaties.

Met zijn 1,27 megawatt vermogen en 3500 Nm koppel gaat de Gemera van 0 naar 100 km / u in 1,9 seconden en naar 400 km / u in recordtempo. De Gemera wordt geleverd met een suggestieve en diepe keelgrom van zijn grote Freevalve 3-cilindermotor.

Creature comforts
Als eerste in een nieuw segment zal de Gemera Mega-GT indruk maken met zijn dagelijkse bruikbaarheid en comfort. Wat dacht je van 4 koude en 4 warme bekerhouders, centrale infotainment-displays voor en achter, draadloze telefoonopladers voor en achter, Apple CarPlay, internet aan boord en wifi, ultramodern geluidssysteem met 11 luidsprekers, buiten- en binnencamera’s, 4 leeslampjes, stoelen met traagschuimverwarming, elektrische voorstoelen, 3 klimaatzones, Autoskin en nog veel meer.

De kleine vriendelijke reus
De Gemera levert een gecombineerd vermogen van 1700 pk of 1,27 MW. De drie elektromotoren – één voor elk achterwiel en één op de krukas van de motor – hebben een gecombineerd vermogen van 800 kW of 1100 pk tegelijkertijd, of 1400 pk wanneer ze afzonderlijk worden geteld. Daar bovenop komt 600 pk en 600 Nm van de 2-liter 3-cilinder dry-sump twin-turbo Freevalve-motor, genaamd de Tiny Friendly Giant (of kortweg TFG).
 

De TFG is een vooruitstrevende kijk op de aandrijflijnen van morgen. De TFG biedt een lichtere, efficiëntere oplossing in vergelijking met elke verbrandingsmotor ervoor.

De Gemera, indien aangesloten en gevuld met tweede generatie (Gen 2.0) ethanol of CO2-neutrale methanol zoals Vulcanol of een mengsel daarvan, wordt minstens zo CO2-neutraal als een pure elektrische auto die op een “goede” elektrische bron rijdt. Voordat deze hernieuwbare brandstofbronnen van de tweede generatie toegankelijker zijn, kan de Gemera ook worden aangedreven op E85 en in het slechtste geval op normale benzine.
Uitgerust met drie elektromotoren, kan de Gemera volledig stil rijden tot 300 km / u, en de krachtige 800V-batterij biedt een bereik van maximaal 50 km in EV-modus.

 

Vierwielbesturing en koppelvectoring
De wielbasis van 3000 mm biedt ongekend comfort en rechte lijnstabiliteit. De achterwielbesturing zorgt ervoor dat de Gemera bochten maakt en een draaicirkel behaalt die alleen te zien zijn bij kleinere auto’s. Bij hoge snelheid geeft de achterwielbesturing ook een betere richtingscontrole.

De combinatie van vierwielbesturing en vierwiel koppelvectoring biedt onbeperkte afstemming en aanpasbaarheid van stuur- en rijgevoel, waardoor de Gemera een van de leukste en veiligste auto’s ter wereld is.

Veiligheid in focus
De Gemera is een van de veiligste megacars die er is en is ontworpen voor wereldwijde homologatie. De Gemera heeft een zeer sterke koolstofvezel monocoque, zes slimme airbags, stabiliteitscontrole, tractiecontrole, ABS en een ADAS 2.5 assistent-systeem. Het ontbreekt niets aan ultieme veiligheid.

De vierwielbesturing en de vierwielaandrijving en koppel op alle wielen geven de Gemera maximale gelegenheid om een ​​veilige, stabiele en opwindende aandrijving te bieden. ISOFIX is beschikbaar voor beide achterstoelen.

100% vierzitter, 100% Koenigsegg
De Gemera is de eerste in zijn soort in een volledig nieuwe voertuigcategorie. Toch heeft het duidelijke banden met alle vorige Koenigsegg-auto’s en hun Zweedse ingetogen ontwerpwortels.
De Gemera heeft herkenbare kenmerken van Koenigsegg, zoals zijn door straaljagers geïnspireerde windscherm, de verborgen A-stijlen, de eenvoudige vormen, de korte overhangen en de grote zijluchtinlaten. Het frontontwerp is geïnspireerd op het allereerste Koenigsegg-prototype – de Koenigsegg CC uit 1996.

De Gemera beschikt over gigantische Koenigsegg geautomatiseerde Twisted Synchrohelix activeringsdeuren (KATSAD) die wijd open slaan. De deuren worden niet gehinderd door de afwezigheid van B-stijlen, dankzij een sterke koolstofmonocoque. De deur opent om een indrukwekkende vierzitterruimte te onthullen die even gemakkelijk toegang, comfort en respect biedt voor zowel de voorste als de achterste passagier.

 

Beperkte editie
De Gemera is beperkt tot een editie van 300 auto’s.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf