Email
Facebook
Bericht ons

De Fiat 500 en Fiat Panda markeren Fiats eerste stap op weg naar de elektrificatie van het modelaanbod. Ze maken als eerste FCA-stadsauto’s gebruik van FCA’s nieuw ontwikkelde Mild Hybrid-technologie, een combinatie van elektrische aandrijving en een benzinemotor.

 

Beide hybridemodellen zijn uitgerust met driecilindermotoren van de nieuwe FireFly-familie, gecombineerd met het 12-volt elektrische BSG-systeem (Belt-integrated Starter Generator), samen goed voor een vermogen van 70 pk. Hét grote voordeel voor de gebruiker is een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-emissie tot 30%.

De nieuwe Fiat 500 en Panda Hybrid bieden alle voordelen van efficiënt, compact en toegankelijk hybriderijden. Daarmee vormen ze de beste oplossing voor het vervoer in stedelijke regio’s, wat strookt met de aanpak van Fiat. In de afgelopen 120 jaar is Fiat steeds een pionier geweest in nieuwe mobiliteitsoplossingen en daar wordt vanaf vandaag duurzame mobiliteit aan toegevoegd. De Fiat 500 en Fiat Panda Hybrid zijn vanaf respectievelijk februari en maart 2020 leverbaar.

 

Het jaar 2020 markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Fiat. Met de introductie van de nieuwe hybrideversies van de Fiat 500 en de Fiat Panda begint de elektrificatie van het modelaanbod en dit proces zal worden voortgezet met de start van de productie van de nieuwe 100% elektrische 500 in Turijn. Dit model zal een sleutelrol gaan spelen in de e-mobiliteitsstrategie van FCA. In aanvulling daarop zal FCA in de loop van 2020 een serie producten en diensten op de markt brengen waarmee klanten een complete duurzame mobiliteitservaring wordt geboden.

Ter gelegenheid van het debuut van de nieuwe Mild Hybrid-varianten zullen de Fiat 500 en de Panda voor het eerst in de geschiedenis samen in een speciale, unieke serie leverbaar zijn: de exclusieve ‘Launch Edition’. Deze introductieversies voldoen aan de Euro 6D Final-emissienorm en combineren de nieuwste 1-liter driecilinder-benzinemotoren van de FireFly-familie met een 12-volt BSG (Belt-integrated Starter Generator) elektromotor en een lithiumaccu, die samen goed zijn voor een vermogen van 70 pk (51 kW). Vergeleken met de vertrouwde 1,2-liter Fire-motor van 69 pk valt het brandstofverbruik en daarmee de CO2-emissie van de Mid Hybrid-versies gemiddeld 20% lager uit en zelfs 30% in het geval van de Panda Cross. Zonder concessies te doen op het gebied van de prestaties of het rijcomfort. Het BSG-systeem zorgt voor een stille, trillingvrije herstart van de verbrandingsmotor in de Stop&Start-modus.

 

De speciale introductieserie is te herkennen aan de ‘Hybrid’-aanduiding op de achterkant van de auto en aan het exclusieve ‘H’-logo, gevormd door twee dauwdruppels, op de middenstijl. Dauw – het symbool van de dageraad en dus van het begin van een nieuw tijdperk – is gebruikt als inspiratie voor de nieuwe en exclusieve kleur ‘Verde Rugiada’ waarin beide auto’s worden geleverd. Dit dauwgroen past de introductieversies als een maatpak en is in perfecte harmonie met de thema’s van natuur en innovatie.

In het interieur is de stoelbekleding trouw aan de duurzaamheidsfilosofie van het hele project. Het vormt een perfecte match met zowel de FCA Mild Hybrid-technologie als het innovatieve karakter van de iconische Fiat Panda en Fiat 500. De stoelen in de Launch Edition zijn de eerste in de automobielsector die gedeeltelijk gemaakt zijn van ‘SEAQUAL® YARN’. Dat is geweven uit een speciaal, door SEAQUAL INITIATIVE ontwikkeld materiaal, afgeleid van gerecycled plastic: 10% daarvan is afkomstig uit zee en 90% komt van het land. SEAQUAL YARN wordt geproduceerd door de uit zee verzamelde kunststoffen om te zetten in vlokken van polyethyleentereftalaat. Deze vlokken worden vervolgens gebruikt in het garen waarvan de stoffen zijn gemaakt. In de weeffase wordt zeepolyester gemengd met andere ecologische, natuurlijke, gerecyclede of teruggewonnen vezels. Dit groene proces wordt voltooid door milieuvriendelijke afwerkingen (o.a. verven) op basis van water- en energiebesparing. Fiat werkt samen met SEAQUAL INITIATIVE om de ‘ocean clean up’ te steunen. De nieuwe Fiat 500 en Panda Hybrid Launch Edition-modellen zullen daarom niet alleen klanten aanspreken die prijsstellen op stijl en elegantie, maar ook het milieu willen ontzien.

 

De Fiat 500 en de Panda zijn twee elkaar aanvullende Fiat-iconen, die met een verkoop van circa 400.000 exemplaren per jaar samen een aanzienlijk deel van de stedelijke mobiliteit in Europa voor hun rekening nemen. Met de introductie van de Mild Hybrid-technologie zullen de 500 en de Panda daarom een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verduurzaming van de stedelijke mobiliteit.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf