Email
Facebook
Bericht ons

Aston Martin heeft de AM-RB 003 definitief omgedoopt tot Valhalla. Tijdens de Autosalon van Genève hebben we kennis kunnen maken met de derde hypercar van Aston Martin. Daar waar de auto voor het eerst onthuld werd door Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 teambaas Christian Horner en Chief technical Engineer van het Formule 1 team Adrian Newey. De Aston Martin Valhalla is ontwikkeld in samenwerking met Red Bull Advanced Technologies.

 


Met de naam Valhalla wordt de traditie bij het merk doorgevoerd om de namen van de Aston Martin hypercar modellen te ontlenen aan de Noorse mythologie. De Valkyrie was de eerste auto met een dergelijke naam. De naam Valhalla verwijst naar de hemel van oppergod Odin, die volgens de mythologie enkel bestemd is voor gesneuvelde strijders. Aston Martin zet met deze naam overigens ook de traditie voort om de naam van alle modellen van het merk te laten beginnen met de letter ‘V’. Deze traditie wordt sinds de jaren vijftig onverhinderd voortgezet.

 

Aston Martin werkt momenteel aan drie hypercars waarvan de Valkyrie het vlaggenschip is, gevolgd door de Vanquish Vision Concept en dan deze Valhalla. In alle drie de modellen worden technologieën gebruikt die we ook zien in de Formule 1. Denk aan veel lichtgewicht elementen en aerodynamisch bodywork. Verder zal hij aangedreven worden met een V6-benzinemotor met één of meerdere turbo’s en een hybride systeem. Exacte prestatiecijfers zijn nog niet bekend.

 

De Valhalla wordt in een beperkte oplage van 500 stuks geproduceerd en zal pas over enkele jaren beschikbaar zijn.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf