Email
Facebook
Bericht ons

De derde generatie van deze modellenreeks profiteert van splinternieuw design en brengt op diverse fronten vernieuwing in het succesvolle aanbod van Dacia.

Sandero absolute bestseller
In vijftien jaar tijd is het aanbod van Dacia uitgegroeid van één enkel model tot een volledig en diverse modellengamma. De Sandero is daarbij niet alleen een iconisch model geworden, maar ook een absolute bestseller. Sinds 2017 is de Sandero zelfs de meest verkochte auto aan particulieren in Europa.

In vijftien jaar tijd is Dacia binnen de automobielsector uitgegroeid tot een zeer populair merk. Een merk dat een gevoel van verbondenheid oproept. Een merk waarvan het aanbod met de komst van de drie nieuwe modellen naar een nog hoger plan wordt getild. Meer dan ooit staan de behoeften van klanten centraal.

Compleet nieuw design
Met de nieuwe Sandero, Sandero Stepway en Logan brengt Dacia vernieuwing in het aanbod. Alle modellen hebben een compleet nieuw design. De ongeëvenaard scherpe prijsstelling en bescheiden buitenafmetingen zijn behouden, maar de nieuwe modellen ogen moderner en zijn beter uitgerust en nog veelzijdiger, zonder fundamentele waarden van Dacia als eenvoud en betrouwbaarheid uit het oog te verliezen.

Moderne en dynamische lijnen
Dankzij uitgesproken schouders en wielkasten maakt de volledig nieuwe Dacia Sandero een robuuste indruk. De algemene lijn is vloeiender dan voorheen, dankzij een meer gebogen voorruit, een lager dak, een aflopende daklijn en een radioantenne achteraan op het dak. Hoewel de bodemvrijheid niet gewijzigd werd, oogt de nieuwe Sandero lager en meer zelfverzekerd, met name dankzij bredere spoorbreedtes en wielen die perfect in de lijn van de auto liggen.

Dankzij een verhoogde bodemvrijheid is de volledig nieuwe Dacia Sandero Stepway de veelzijdige avonturier binnen het gamma van Dacia. Het uitgesproken exterieurdesign nodigt uit om op avontuur te gaan. Het imago en het crossover DNA van de nieuwe Sandero Stepway worden benadrukt door meer uitgesproken verschillen met de nieuwe Sandero. De voorkant is zeer herkenbaar dankzij een specifieke generfde, bollere motorkap alsook een verchroomd Stepway-logo onder de grille en stoere elementen boven de mistlichten.

Het silhouet van de  nieuwe Dacia Logan is volledig vernieuwd en oogt nu vloeiender en dynamischer dan voorheen. Het is bovendien wat langer. De aflopende daklijn, de radioantenne achteraan op het dak en de wat kleinere zijraamoppervlakken dragen bij tot de dynamische look van de algemene lijn van de auto. De opvallende Y-vormige lichtsignatuur, de wielen die perfect in de lijn van de auto liggen en het kwalitatieve ontwerp van bepaalde elementen zoals de deurgrepen zijn eigenschappen die de nieuwe Logan gemeen heeft met de nieuwe Sandero.

Een splinternieuwe lichtsignatuur
De voor- en achterlichten zijn een primeur: het is de nieuwe Y-vormige lichtsignatuur van Dacia. Dankzij deze verlichting krijgt deze derde generatie een heel eigen karakter. Zowel vooraan als achteraan worden twee lichten verbonden door een horizontale lijn die doorloopt in de respectievelijke verlichtingslijnen. De modellen lijken hierdoor optisch breder en ruimer.

Dacia maakt op 29 september 2020 alle details bekend over de volledig nieuwe Sandero, de Sandero Stepway en de Logan.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf