Email
Facebook
Bericht ons

De nieuwe Caterham Super Seven 1600 is geïnspireerd op de stijl van de jaren ’70, maar met de kracht en betrouwbaarheid van moderne techniek. Prijzen voor het vintage-geïnspireerde model beginnen in het Verenigd Koninkrijk bij £ 33.495 (€ 38,384 tegen huidige wisselkoersen), maar het bedrijf biedt allerlei opties om dat cijfer op te krikken.

De Super Seven 1600 maakt gebruik van de voor het merk bekende 1,6-liter Ford Sigma viercilindermotor die 135 pk (101 kW) levert. Dit model past op de motor met brandstofinjectie met gasklep met een lay-out die eruitziet als klassieke “side-draft” Weber-carburateurs, maar minder sleutelen nodig heeft om in topvorm te blijven. Een differentieel met beperkte slip is ook optioneel.

Om het exterieur een klassieke uitstraling te geven, plaatst Caterham klassiek ogende, uitlopende spatborden die van onder de voorruit naar de wielen lopen. Het voertuig rijdt op 14-inch wielen in Minilite-stijl die verkrijgbaar zijn met een aluminium, gouden of carrosseriekleur afwerking. Aan het achterdek hangt een reservewiel. Caterham biedt het model aan in vintage-geïnspireerde kleuren zoals Racing Green, Caribbean Blue, Tuscany Red, Saxony Grey, Serengeti Orange, Bordeaux Red en Oxford White. Als optie kunnen kopers het grote chassis specificeren dat de cabine groter maakt, de bagageruimte vergroot en een grotere brandstoftank toevoegt.

Binnenin wordt de Super Seven 1600 geleverd met een met hout omrand stuur en standaard lederen bekleding. Een verwarming behoort tot de opties, maar op een kille dag zou het hard moeten werken vanwege de open kuip van de auto.

Caterham heeft eerder teruggekeken naar het verleden van de Seven voor speciale modellen. In 2016 liet de Seven Sprint zich inspireren door de modellen uit de jaren 60. In 2017 bracht de Seven SuperSprint een eerbetoon aan de originele Lotus Seven uit 1957. Caterham kocht de rechten op het model van Lotus in 1973 en houdt het model sindsdien in leven.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf