Email
Facebook
Bericht ons

BYD’s nieuwste luxe sedan wordt aan Europa getoond met een nieuwe, ultraveilige bladbatterij en met een zeer rijke uitrusting speciaal voor de Europese consument

BYD laat de Han EV, zijn volledig elektrische vlaggenschip dat zich richt op de premium sedanmarkt, in Europa zal worden onthuld. De Han EV is de eerste volledig elektrische personenauto die is uitgerust met de baanbrekende nieuwe ‘Blade Battery’-technologie van BYD. De bladbatterij biedt sterk verbeterde veiligheid, een groter bereik en een vereenvoudigd, compacter design van het batterijpakket.

 

Een krachtige siliciumcarbide motorbesturingsmodule stuwt de Han EV van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden. Het hart van het aandrijfsysteem van de sedan wordt gevormd door de nieuwe, ultraveilige en ruimtebesparende bladbatterij van BYD. De batterij heeft een bereik van 605 kilometer op één lading (NEDC) en stelt wereldwijd nieuwe veiligheidsnormen voor elektrische voertuigen.

 

 

De Han EV zal ook beschikken over ‘DiPilot’, het nieuwe, zelflerende, intelligente rijhulpsysteem dat profiteert van de nieuwste 5G-technologie.

Na een grondige evaluatie van de Europese markten, zal de consumentenadviesprijs voor de Han EV naar verwachting tussen de € 45.000,- en € 55.000,- liggen. Daarmee heeft het model een gunstige positie in het segment van de rijk uitgeruste sedans. De Han EV zal naar verwachting eind juni 2020 in China worden geïntroduceerd.

 

Met de Han EV zet BYD de traditie voort om zijn personenauto’s te vernoemen naar Chinese dynastieën. Het model is ontwikkeld, ontworpen en gefabriceerd volgens de normen die in overeenstemming zijn met die van luxe Europese auto’s. Het R&D-team van de Han EV bestaat uit executives die naam maakten bij een aantal grote Europese merken. Een van hen is BYD’s Global Design Director Wolfgang Egger. Zijn kennis en ervaring om aansprekende aantrekkelijke auto’s voor de Europese markt te ontwikkelen, zijn duidelijk zichtbaar in deze nieuwe luxe sedan van BYD.

 

 

“De Han EV beschikt over de allernieuwste technologie en profiteert van meer dan tien jaar ervaring die BYD heeft opgedaan in R&D van elektrische voertuigen,” zegt Yubo Lian, Senior Vice President van BYD, President van BYD Auto Engineering Research Institute. “Het gebruik van de ultraveilige bladbatterij, evenals BYD’s eigen EV-platform, carrosserieontwerp, milieuvriendelijke materialen en veiligheidssysteem maken van de Han EV de veiligste elektrische auto die momenteel op de markt is. We zijn van mening dat de Han EV het beste van oosterse wijsheid en westerse esthetiek combineert. Het model zal aan de groeiende vraag in het buitenland voldoen voor een krachtige, ultraveilige elektrische auto met een groot bereik. Op de langere termijn kijken we er naar uit om de Han EV ook een positieve impact te zien maken in markten over de hele wereld.”

 

De bladbatterij kan de BYD Han EV voorzien van een stabiele stroom van maximaal 800 Amp. De krachtige motorbesturingsmodule van siliciumcarbide verbetert de piekstroomcapaciteit met 58%, de acceleratie van 0 tot 100 km/h kost slechts 3,9 seconden. Bovendien is de Han de eerste in massa geproduceerde elektrische auto uit China met Bosch ‘IPB Intelligent Integrated Brake System’. Het systeem vergroot de remveiligheid, biedt meer precisie bij het remmen en een verbeterd remcomfort.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf