Email
Facebook
Bericht ons

De in Bottrop gevestigde autoveredelaar Brabus komt met een nieuw label, specifiek voor de Mercedes-Benz G-Klasse: BRABUS ADVENTURE. Het label omvat een exclusief offroad-pakket voor álle modellen van de huidige G-Klasse. De BRABUS WIDESTAR widebody en de 20-inch Monoblock R-wielen met off-road banden van maat 285/55 R 20 zorgen ervoor dat de G-Klasse zich nog meer op het onverharde thuis voelt. Ook is er een vermogensupgrade voor de dieselversie beschikbaar.

De BRABUS ADVENTURE-ophanging is ontwikkeld om de bodemvrijheid verder te vergroten. Andere opties die het G-model ook geschikt maken voor expedities zijn de lier aan de voorkant en de windafbuiger boven de voorruit, die met zijn vier LED-koplampen de verlichting van het terrein in het donker verbetert. Andere handige functies zijn een groot, robuust bagagerek over het gehele dak en een ladder aan de achterzijde die het laden en lossen vergemakkelijkt.

Onder de WIDESTAR spatborden op de voor- en achteras, die tien centimeter toevoegen aan de breedte van de G-Klasse, is de BRABUS ADVENTURE-versie uitgerust met op maat gemaakte BRABUS Monoblock R-velgen met de maat 9.5Jx20. Om het offroad-uiterlijk te evenaren, zijn ze gemonteerd met off-road banden van maat 285/55 R 20.

De off-road capaciteiten van een voertuig hangen niet alleen af ​​van de aandrijflijn en banden, maar ook en vooral van de bodemvrijheid wanneer het terrein ruwer wordt. Daarom hebben de ingenieurs bij BRABUS speciale, in hoogte verstelbare sportveren ontwikkeld voor de elektronisch geregelde, in hoogte verstelbare G-Klasse ophanging. Hiermee kan het G-model met nog eens 40 millimeter worden verhoogd, waardoor de bodemvrijheid en dus de kwaliteiten in ruw terrein verder worden vergroot.

Dat is ook waar het toegevoegde koppel van pas komt en daarom kiezen veel G-Klasse-eigenaren voor de turbodieselversie G 350 d. Die nu extra power krijgt dankzij de motortuning ‘made by BRABUS’. Voor de G 350 d turbodiesel ontwikkelde BRABUS een nieuwe performance-upgrade voor een vermogen van 243 kW / 330 pk en een koppel van 660 Nm. Daarop krijg je, net als op alle andere componenten, garantie van drie jaar of 100.000 kilometer.

De ingenieurs van de krachtcentrale ontwikkelden de BRABUS ECO PowerXtra D35-module voor de drie-liter zescilinder turbodieselmotor met common-rail directe injectie. De plug-and-play hulpbesturing is aangepast aan de CAN-bus van de G-Klasse. De rijprestaties zijn daarom ook indrukwekkend voor een off-roader met dieselmotor die ongeveer 2,5 ton weegt: vanuit rust bereikt hij een snelheid van 100 km / u in slechts 7,2 seconden. De topsnelheid neemt toe tot 202 km / u. Een volledig roestvrijstalen BRABUS sportuitlaatsysteem is er ook voor de G 350 d turbodieselversie.

Ook het interieur kan verder verfijnd worden. BRABUS biedt exclusieve BRABUS-lederen interieurs in praktisch elke denkbare kleur en een breed scala aan bekledingsontwerpen voor eigenaren van de huidige Mercedes G-Klasse die op zoek zijn naar nog meer maatwerk. Op maat gemaakte aluminium componenten zoals pedalen en ergonomisch gevormde paddle shifters op het stuur zorgen voor opvallend sportieve accenten.

 
De BRABUS ADVENTURE-reeks is beschikbaar voor alle varianten van de huidige Mercedes G-Klasse.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf