Email
Facebook
Bericht ons

Het niche-merk Rezvani kennen we nog van de Beast, een sportauto die in 2015 het levensllicht zag. Echter, het in Californië gebaseerde bedrijf maakt sinds 2017 ook een bizar uitziende “Tactical Urban Vehicle”, de Tank. Voor modeljaar 2020 is deze grondig vernieuwd, waarbij het grootste nieuws de 1000 pk sterke V8 in de nieuwe Tank X is.

Waar het uitgaande model nog gebruik maakte van de vorige generatie Jeep Wrangler (JK), gaat de Rezvani Tank het modeljaar 2020 in op de nieuwste JL-onderbouwing van de iconische off-roader van Amerika. Maar waar de prijs van een standaard Wrangler in Amerika onder de 30.000 begint, moet je serieus geld meenemen om achter het stuur van de Tank te komen, want het basismodel begint met een vanafprijs van 155.000 dollar. Ga je voor de gepantserde Tank Military Edition, dan betaal je 295.000 dollar. Wat betreft het vlaggenschip, de Tank X (oftewel de “off-road supercar”), deze heeft een oogverblindende startprijs van 349.000 dollar.

Het kroonjuweel van de reeks wordt aangedreven door dezelfde supercharged 6,2-liter Supercharged V8-motor die je in de Dodge Demon vindt, maar verder is opgewaardeerd om méér dan 1.000 pk en 1.170 Newton-meter koppel te leveren. Met deze indrukwekkende outputaantallen zegt Rezvani dat de vernieuwde Tank nu de ‘krachtigste productie-SUV ter wereld’ is.

Het bijgewerkte ontwerp is duidelijk geëvolueerd van het origineel. Er zijn overal bulten en inkepingen. Het geheel is nu hoekiger, met een plattere daklijn en meer conventionele zijruiten. De achterste “suicide”-deuren met verduisterde deurgrepen zijn verdwenen ten gunste van veel meer conventionele deuren en handgrepen. Het interieur is nog steeds slechts een verklede versie van het standaard Jeep-interieur, maar het is beter dan het vorige omdat het JL-interieur zo’n sprong vooruit is ten opzichte van de JK’s.

De Tank heeft nog steeds een absurde lijst met functies. Ga je voor de Tank Military Edition, dan krijg je kogelvrije ramen en deuren, explosieveiligheid, een zelfsluitende benzinetank, runflat-banden, nachtzicht en thermische camera’s, stroboscooplampen en sirenes. En dan zijn er nog enkele James Bond-achtige kenmerken zoals een rookgordijn, geëlektrificeerde deurgrepen, gasmaskers en, echt waar, bescherming tegen elektromagnetische pulsen (EMP’s).
 

De motorlijst lijkt ook erg op de oude Tank. Het basismodel, dat begint bij 155.000 dollar, wordt geleverd met de 285 pk sterke 3,6-liter V6 van de Jeep Wrangler. Er is ook de optie van een 500 pk sterke 6,4-liter Dodge V8 of een 3,0-liter EcoDiesel V6 met 285 pk. De Tank Military begint bij 295.000 dollar en krijgt die 6,4-liter V8 standaard, maar een 1.000 pk-versie van de supercharged 6,2-liter motor van de Dodge Demon is een optie. Die motor is dan weer standaard op de 349.000 dollar kostende Tank X.

Off-road aanpassingen zijn ook aangebracht aan de Tank. Het basismodel wordt geleverd met 37-inch banden en een 4-inch ophanging met Fox-schokdempers. Externe reservoirschokken en een 6-inch lift zijn opties. Alle tanks krijgen zwaardere assen, een sperdifferentieel en grotere remmen met remklauwen met acht zuigers.
 
Als je een Rezvani Tank wilt, heb je 35.000 dollar nodig voor een aanbetaling, zodat het bedrijf deze voor je kan beginnen bouwen. Het bedrijf schat een bouwtijd van ongeveer 12 weken, afhankelijk van de opties.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf