Email
Facebook
Bericht ons

AIWAYS, de in Shanghai gevestigde aanbieder van mobiliteit, is begonnen aan waarschijnlijk de langste testrit van een elektrisch prototype ooit gemaakt. Twee AIWAYS U5 elektrische SUV-prototypes zijn gisteren uit Xi’an in China vertrokken en zijn op weg naar Frankfurt in Duitsland; een rit van 14.231 km! Deze voertuigen bevinden zich aan het einde van een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma en zullen deze spannende rit in september afronden – precies op tijd voor de IAA 2019.

 

Alexander Klose, Executive VP Overseas Operation van AIWAYS zegt: “Deze ongeëvenaarde rit is een unieke kans om belangrijke onderdelen van de U5 te controleren en af te stellen. Denk daarbij aan de aandrijving en de duurzaamheid van de vele individuele onderdelen. Door duizenden kilometers af te leggen, ook onder zeer uitdagende omstandigheden, tonen wij aan hoe gebruiksvriendelijk moderne elektrische voertuigen zijn.”

 

De Chief Technical Officer van AIWAYS Winter Wang voegt daaraan toe: “Op basis van het gehele ontwikkelingsproces hebben wij een gebruiksvriendelijke SUV gecreëerd met uitgebreide functionaliteit. Deze lange-afstandstest op zeer veeleisende wegen garandeert dat onze auto de elektrische prestaties en betrouwbaarheid van wereldklasse levert die de Chinese en Europese consumenten ervan verwachten.”

 

 

Van oost naar west – 14.231 kilometer van China naar Duitsland
Deze gedurfde rit in een elektrische auto wordt uitgevoerd door twee U5-prototypes en een team van ingenieurs. De eerste etappe gaat door de Gobiwoestijn in het noorden van China. De auto’s volgen de eeuwenoude Zijderoute en zullen eind juli in Kazachstan arriveren.

 

Het konvooi doet vervolgens Rusland aan, eerst Moskou, dan Sint-Petersburg. Daarna rijden de auto’s via Finland Europa binnen. Het meest noordelijke deel van de route gaat bovenlangs de Botnische Golf, met geplande tussenstops in Zweden, Noorwegen en Denemarken, voordat Duitsland wordt bereikt. Eenmaal in West-Europa brengen de auto’s ook een bezoek aan Amsterdam, Parijs en Zurich. De laatste etappe gaat over de Alpen weer terug naar Duitsland. De reis eindigt in de eerste week van september voor de hoofdingang van het beursgebouw in Frankfurt, vlak voordat de Internationale Automobil-Ausstelling (IAA) zijn deuren voor het publiek opent.

 

 

Een technische mijlpaal
De rit is een belangrijke fase van de ontwikkelingscyclus van de nieuwe AIWAYS U5. De ingenieurs kunnen de auto’s onderwerpen aan zware tests over een lange afstand. Door twee voertuigen te testen op zeer uitdagende stedelijke en landelijke wegen over een gecombineerde afstand van ruim 28.000 kilometer, kan AIWAYS de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto’s beoordelen en de optimale chassis-afstelling bepalen.

 

De volledig elektrische ‘E-Drive-aandrijving’ is een van de meest compacte elektrische aandrijvingen voor nieuwe, emissievrije voertuigen en is een belangrijk aandachtspunt van de AIWAYS-ingenieurs. Deze rit is een goede test voor de accu en de motor onder moeilijke omstandigheden, die bovendien telkens veranderen. Dit stelt het ontwikkelingsteam in staat om niet alleen de aandrijving, maar ook de elektrische bediening en het warmtebeheer in realtime te controleren. Alle data die tijdens de rit worden verzameld, stellen de ingenieurs in staat om het energieverbruik en de normale en snelle oplaadfuncties in wisselende omstandigheden te controleren. Ook wordt geanalyseerd hoe de voertuigen presteren wanneer de accu bijna leeg is.

 

Bovendien worden de diverse elektrische systemen van de U5-prototypes zorgvuldig getest om te garanderen dat de vele veiligheids-, connectiviteits-, aandrijvings- en comfortfuncties van het uiteindelijke productiemodel optimaal functioneren. De remmen, de ophanging en het stuurgedrag worden ook gecontroleerd en afgesteld, terwijl de auto’s door berggebieden en de moeilijkste wegen rijden in omstandigheden die zonder meer extreem kunnen worden genoemd.

 

AIWAYS wordt tijdens deze spannende rit bijgestaan door de nieuwe strategische partner Allianz Partners, die hulp langs de route zal bieden als de auto’s tijdens de rit van 14.231 kilometer problemen mochten ondervinden.

 

 

“Allianz Partners zal AIWAYS tijdens deze zware autorit technische ondersteuning bieden. De klanten van AIWAYS zullen in de toekomst ook van onze ‘high-tech, high-touch’ pechservice en mobiliteitsoplossingen profiteren. Wij werken met elkaar samen om de rijervaring van EV-bestuurders veiliger en comfortabeler te maken, waar en wanneer dat nodig is,” aldus Sylvie Ouziel, CEO Assistance en APAC van Allianz Partners.

 

De U5 is een volledig elektrische SUV en geeft aan waar AIWAYS voor staat: betaalbare, verbonden en emissievrije gezinsauto’s voor de Europese markt. De auto komt rond april 2020 op de markt.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf