Email
Facebook
Bericht ons

De Design-1 van Jannarelly, onthuld in december 2015, is een interessante combinatie van ouderwetse styling en moderne prestaties. De bijzondere autofabrikant uit Dubai is sinds november 2019 in het Verenigd Koninkrijk te bestellen en om dat te vieren heeft het bedrijf de UK Edition ontworpen.

 

Er worden slechts 499 stuks van de Design-1 geproduceerd, waarvan er slechts vijf een UK Edition worden, wat betekent dat die bijzonder zeldzaam zullen zijn. Dat mag ook wel, want ze kosten minimaal 115.549 pond sterling, dat is dertig duizend meer dan de standaard Design-1.

“Het VK wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest toegewijde automobielgemeenschappen ter wereld en het voelde alleen maar goed om onze intrede in deze historische markt te erkennen met een speciale editie van de Design-1,” zei Jannarelly. “We zijn verheugd onze kopers van de UK Edition te mogen verwelkomen bij de familie Jannarelly en kijken ernaar uit om de auto’s op de weg te zien.”

Deze modellen worden allemaal geleverd met het bijzondere, optionele koolstofvezel dak (dat overigens ook afneembaar is) en qua kleur is er keuze uit rood, wit, blauw, groen en grijs, elk met de Union Jack op de motorkap. De zijbladen dragen ook het thema en elke auto krijgt ook een metalen plaque.

Het lichtgewicht buisvormige spaceframe-chassis wordt aangedreven door een V6-motor met natuurlijke aspiratie. Afkomstig van Nissan, is de 3,5-liter VQ goed voor 325 pk en 371 Nm koppel, waardoor deze motor iets krachtiger is dan de VQ35HR in de 350Z NISMO. In combinatie met het wagengewicht van 850 kilo zorgt dit voor zeer spannende prestaties en dankzij de vele koolstofvezel elementen weegt de UK Edition zelf maar 810 kilo! De standaard Design-1 gaat van 0 naar 100 in 3,9 seconden en heeft een topsnelheid van ongeveer 220 km/u. Alleen een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen is beschikbaar omdat het schakelen van je eigen versnelling meer betrokkenheid bij de rijervaring brengt.

Beschreven als een retro-futuristische sportwagen met invloeden uit de jaren ’50 en ’60 racewagens, begon de Jannarelly Design-1 als een unieke affaire. Anthony wilde terug naar de basis met zijn creatie, en zo de techniek ontwerpen “een absoluut analoge, ongefilterde rijervaring.” De tweedeurs sportauto is beschikbaar om te bekijken en te testen op de locatie van het bedrijf in Londen.

“Sinds de lancering van de Design-1 in 2018 hebben we ongekende interesse gezien in zowel de Verenigde Arabische Emiraten als het vasteland van Europa,” zei Anthony Jannarelly. “We werken onvermoeibaar om onze vertegenwoordiging uit te breiden naar meerdere markten en sinds we de auto hebben geïntroduceerd, wisten we dat het VK een van de meest betrokken en enthousiaste markten voor ons model ter wereld heeft”, concludeerde de mede-oprichter van het bedrijf.

 

Het bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten is opgericht door twee Franse jongens, Anthony Jannarelly en Frederic Juillot. De auto is ontworpen door Anthony Jannarelly. Frederic Juillot is, naast autoliefhebber, fabrikant van op maat gemaakte boten en expert in composietmaterialen. Beiden wonen en werken in Dubai, dus was het niet meer dan vanzelfsprekend dat het bedrijf daar gevestigd werd. Ook hebben ze een Donkervoort en een Caterham in de garage staan, wat wel aangeeft dat het liefhebbers zijn. Anthony Jannarelly begon zijn auto-avontuur eerder dit decennium met de Lykan HyperSport van W Motors. Het was de eerste supercar die in het Midden-Oosten werd geproduceerd en die voor meer dan 3 miljoen dollar werd verkocht.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf