Email
Facebook
Bericht ons

Dit is de eerste volledig elektrische Lexus. Wat maakt hem zo bijzonder?

Lexus is het beste dat moederbedrijf Toyota te bieden heeft en dus werken er Takumi aan deze auto. Het zijn vaklieden met minimaal 60.000 uur werkervaring in hun vakgebied. Dit alles moet zorgen voor perfectie in afwerking, rijbeleving én Omotenashi; de typische Japanse gastvrijheid die vérder gaat dan de verwachtingen die jij had. En al die factoren zijn nu misschien wel belangrijker dan ooit, want deze auto, die vanaf oktober 2020 officieel in Nederland is, staat voor een nieuw hoofdstuk in het luxe boek van Lexus. Deze auto is namelijk volledig elektrisch!
De auto zit vol details met een verhaal; verfijnd Sashiko stikwerk, dat je ook kent van Kendo- en Judopakken, een dashboard afgewerkt in dezelfde stijl als de papieren Washi schuifdeuren in Japanse woningen, zelfs de beleving achter het stuur is van die huiselijke stijl afgeleid, waarbij het dashboard overloopt in de motorkap, zoals een Japanse huiskamer naadloos overgaat in de veranda; Engawa heet dat. Het zorgt tegelijk voor veel overzicht voor de bestuurder, waardoor je de auto goed kunt inschatten.De auto heeft een aandrijflijn met een kracht van 150kw/204 pk. Opladen van de auto kun je thuis, op je werk, aan een publieke laadpaal, of onderweg bij een snellader. Met een volle batterij is de actieradius een dikke 300 kilometer. Zelf ziet Lexus dit wereldwijd als een optimale balans tussen prijs, gewicht en actieradius – die ruim voldoende is voor woon-werkverkeer, waarbij er gemiddeld minder dan 100 km per dag gereden wordt.* Een grotere actieradius zou kunnen, maar met een grotere batterij wordt de auto zwaarder en vooral duurder. Nu is de auto er vanaf net geen 50.000 euro. Voor een elektrische auto geldt in Nederland een bijtelling van 8% over de eerste 45.000 euro. Daarmee is deze auto goed voor een netto bijtelling vanaf 135 euro per maand. *bron Nationaal Zakenauto Onderzoek.
Ongeacht de actieradius, moet een elektrische auto tóch een keer aan de stekker, maar de wirwar van laadoplossingen voor jouw elektrische auto kan nogal een jungle zijn en daar komt de Lexus Oplaadservice om de hoek kijken. Ze regelen alles voor je, van een laadpas, afrekenen voor werk of privé, tot de optimale laadoplossing voor jou thuis geïnstalleerd en onderhouden. Ze werken samen met Vattenfall-Incharge, die ook door Lexus opgeleide monteurs laat werken aan jouw thuis-oplaadpunt. En kom je onderweg toch met een lege accu te staan, wanneer en waar dan ook, dan staan de mensen Lexus voor je klaar en brengen ze je naar het eerstvolgende oplaadpunt. Net zoals ze met hun Red Carpet Treatment bijvoorbeeld jouw auto halen en brengen voor onderhoud, hem meteen wassen én er, als je dat wilt, steeds dezelfde monteur aan je auto werkt. De dealer is je enige aanspreekpunt; voor de áuto, maar ook voor de installatie en het onderhoud van je oplaadpunt. Verder heeft de auto en jouw oplaadpunt 5 jaar garantie, maar dankzij hun ervaring met hybride auto’s, bieden ze op de batterij zelfs een garantie tot 10 jaar of 1 miljoen km!
Zoals je van een tegenhanger van Audi, BMW en Mercedes-Benz mag verwachten, is de lijst met veiligheids- en luxe-systemen pagina’s lang met daartussen ook weer iets typisch voor deze dienstbare Japanners. Ze noemen het de klimaat conciërge. De auto houdt continue de conditie van de verschillende inzittenden in de gaten en creëert via luchtstromen en stuur- en stoelverwarming de ideale omgeving voor de passagiers. Daarnaast kun je bijvoorbeeld met de app, de auto ook verwarmen of koelen terwijl hij aan de laadpaal hangt en kun je meteen de status van de auto checken. Zo stap je altijd in je behaaglijke Japanse huiskamer – die jou, in alle stilte en met een serene rust, op de plaats van bestemming brengt.

Meer informatie:

Lexus informatiepagina

 

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf