Email
Facebook
Bericht ons

In Madrid neemt coureur Stéphane Kox de nieuwe Toyota GR Supra bij z’n nekvel. Stéphane is een nieuw gezicht voor Autowereld, maar is allesbehalve een onbekende in de autowereld. Als dochter van de succesvolle coureur Peter Kox, werd de autosport er met de paplepel ingegoten en dat moet de nieuwe Supra nu ondervinden. Op het circuit en in de bergen rondom Madrid onderzoekt Stéphane wat er waar is van de mooie verhalen van Toyota. Doet de nieuwe sportcoupe z’n legendarische naam eer aan?

 

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Toyota GR Supra lag de focus niet op prestatiecijfers of rondetijden, maar op het gevoel dat je ervaart achter het stuur. Dankzij de korte wielbasis, grote spoorbreedte, een laag gewicht, stijve carrosseriestructuur en een laag zwaartepunt is de Supra een pure sportauto en levert hij een opwindende mix van kracht, balans en precisie.

 

De voorin gemonteerde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor levert, dankzij de twin-scroll turbocharger, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming 340 pk (250 kW) en 500 Nm koppel. De acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt slechts 4,3 seconden en de topsnelheid is 250 km/u.

 

De GR Supra zit boordevol sportieve designelementen, zoals de lange motorkap, compacte carrosserie en double-bubble dak. We kregen al een hele, hele tijd geleden een voorproefje van het design met de Toyota FT-1 conceptcar, en in grote lijnen volgt de GR Supra dit concept.

Het ‘Condensed Extreme’ design, zoals Toyota het noemt (vanwege onder andere de compacte maten in combinatie met grote wielen) combineert sportieve aerodynamica met een moderne, krachtige uitstraling.

 

De nieuwe Toyota GR Supra is er nog niet, maar wanneer hij er is kan je kiezen uit twee varianten: de Toyota GR Supra Legend en de Legend Premium. Die eerste zit al bomvol met 19 inch wielen, sportstoelen met alcantara, navigatie, elektrisch verstelbare stoelen met stoelverwarming en memoryfunctie, om maar wat zaken te noemen. Deze is er vanaf 81.995 euro. De Legend Premium is er vanaf 84.495 en voegt onder andere een premium audiosysteem van JBL, volledig leren stoelen en een Head-up display toe.

 

Meer informatie:

Toyota GR Supra

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf