Email
Facebook
Bericht ons

Sommige automerken gebruiken suffe typenummers voor hun modellen, maar het Spaanse SEAT vernoemt hun modellen naar plekken in Spanje. En dat maakt nieuwsgierig. Welke idyllische plaatsen gaan er schuil achter deze modellen? Met SEATs kersverse trio aan SUV’s (in de maten; compact, middelgroot en ‘full-size’) gaan we het uitzoeken en dat blijkt een roadtrip dwars door Spanje te worden, waarbij we zelfs het vaste land achter ons moeten laten; een mooie gelegenheid om meteen de kwaliteiten van ieder van deze SUV’s te onderzoeken!
 
Andreas begint zijn reis in Barcelona, want daar vlakbij (zo’n 85 kilometer ten zuidwesten) ligt Tarragona. Vroeger, echter, was het een Iberische en later Romeinse stad genaamd Tarraco… en laat dat nou net de naam zijn van de nieuwste, grootste en meest luxe SUV van SEAT. Hij is groots in formaat, maar ook in ruimte én standaarduitrusting. Standaard heeft hij onder andere 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED koplampen en achterlichten, een compleet digitaal instrumentenpaneel en heel veel slimme veiligheids-features. Hij is verkrijgbaar met vijf of zeven zitplaatsen. Hij is ontwikkeld op basis van het nieuwe MQB-A-platform met lange wielbasis. Het optionele Dynamic Chassis Control kent verschillende settings, van dynamisch naar comfortabel. En als je wilt, kan DCC op basis van de wegomstandigheden zélf de settings aanpassen.
 
Motorisch kan je kiezen voor twee TSI-benzinemotoren of een TDI-diesel. Voor benzine kan je kiezen uit een 1.5 TSI met 110 kW/150 pk en een 2.0 TSI met 140kW/190 pk. Dieselen kan met de 2.0 TDI met 110kW/150 pk, optioneel met 4DRIVE vierwielaandrijving. In 2020 komt er bovendien een PHEV-variant, ofwel een plug-in hybride versie.

 
Andreas vervolgt zijn reis naar het binnenland, naar de provincie Zaragoza, want daar ligt de gemeente Ateca. De SEAT Ateca was SEAT’s eerste SUV. Veel elementen, waaronder de trapeziumvormige grille, de scherp gelijnde dorpels en de driehoekige lichtelementen, zijn bekende trekken van de Leon, die ook als basis voor de Ateca dient. Toch is elk detail zorgvuldig gevormd om de auto een geheel eigen identiteit te geven. De Ateca combineert het beste van alle werelden: ruimte, comfort, slimme systemen én een betaalbare prijs.

 

Dan gaat Andreas naar Madrid, om het vliegtuig richting Tenerife te pakken. Op dat eiland, ter hoogte van Marokko, ligt de stad Arona. De SUV ‘made in Barcelona’ is met zijn compacte afmetingen, moderne uitstraling en hoogwaardige techniek helemaal op zijn plaats in de stad. Tegelijkertijd is hij robuust en sportief genoeg voor avontuurlijke trips. De stijlvolle Arona beschikt over de connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen die doorgaans alleen in grotere modellen te vinden zijn. Bovendien is hij verregaand te personaliseren.

De meest compacte SEAT SUV, de Arona, is er vanaf 19.800,- euro, private leasen kan vanaf 309 euro per maand.
De middelgrote Ateca is er vanaf 31.550,- euro of 477 euro per maand voor private lease.
Prijzen van de grote Tarraco beginnen momenteel vanaf 34.950,- euro en 539 euro per maand voor private lease.

 

Meer informatie:
SEAT’s SUV’s
SEAT Arona
SEAT Ateca
SEAT Tarraco
SEAT Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf