Email
Facebook
Bericht ons

Autowereld reist af naar de sneeuw en het ijs van het Hoge Noorden. In Rovaniemi, de poort naar Fins Lapland, gaat Andreas Pol de ijskoude grenzen opzoeken van Subaru’s.

De auto’s staan bekend om hun rijplezier, veiligheid en betrouwbaarheid. Recent heeft het merk een hybride aandrijflijn geïntroduceerd. Blijven de merkwaarden, ook met zo’n groene aandrijving, overeind? En ook wanneer de temperaturen dalen tot -30 graden? Andreas gaat, met z’n stoelverwarming en kachel aan, op zoek naar de antwoorden!

We zijn uitgenodigd voor de Subaru Snow Days 2020 in Rovaniemi, bovenop de Poolcirkel. Het leven daar is zwaar. De dagen hebben weinig lichturen, de temperaturen duiken ver onder het vriespunt en de omstandigheden zijn ook niet al te best. Het ideale testterein voor Subaru, misschien wel het meest eigenzinnige automerk ter wereld. Het merk staat bekend om zijn robuuste modellen met sterke boxermotoren en permanente vierwielaandrijving.
In deze barre omstandigheden wil het merk laten zien hoe veilig hun auto’s zijn, hoeveel plezier ze bieden en hoe taai ze zijn. De pilaren waar ze heilig in geloven. Safe, fun, tough. En dat moet ook gelden voor hun nieuwste toevoeging: de e-Boxer hybride techniek.
Andreas rijdt onder meer met de Subaru XV en Subaru Forester, beiden inmiddels voorzien van e-Boxer techniek. De Subaru XV mag, ondanks zijn hybride aandrijving, 1.270 kilo trekken. Onder de motorkap ligt een tweeliter benzinemotor. Die had Subaru al, maar hij is grondig herzien (met ruim 80% nieuwe componenten) en is sterker maar toch schoner en zuiniger. Hij levert 150 pk. Samen met de 16,7 pk sterke elektromotor die in de transmissie zit verstopt, zorgt dit systeem voor een nog lager verbruik.
Wil je meer voortslepen dan voorziet de Subaru Forester e-Boxer, want die mag 1.870 kilo aan de haak hebben. Deze nieuwe Forester is langer, breder maar ook lager dan zijn voorganger. En dat merk je wanneer je ermee rijdt, want hij ligt een stuk stijver op de weg.

Beide modellen beschikken over een fijne CVT-automaat, een zogenaamde X-mode waarmee je makkelijker off-road rijdt en de moderne EyeSight veiligheidssystemen. Beide modellen scoren dan ook erg goed qua veiligheid in hun klasse en de Forester had bij de Euro NCAP ook de hoogste score voor bescherming voor kinderen.

 

De nieuwe Subaru Forester e-BOXER is er vanaf nét geen 47.000 euro. De Subaru XV e-Boxer is er vanaf 40.295 euro.

 

Meer informatie:
De Subaru Forester e-BOXER
De Subaru XV
De Subaru Outback
De Subaru BRZ
Subaru Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf