Email
Facebook
Bericht ons

Klassiekerexpert Nico Aaldering heeft ditmaal een Ferrari bij zich, maar niet zomaar één. Behalve dat deze 575 Superamerica een zeldzame uitvoering is, heeft de auto ook een behoorlijk eigen willetje. Aan Nico de opdracht dit steigerende paard te beteugelen, zodat hij er fatsoenlijk over kan vertellen en wij er op ons gemakje naar kunnen kijken en luisteren. Of dat allemaal lukt…

De Ferrari 575 Superamerica is een zeldzame auto. Hij is gebaseerd op de Ferrari 575M (met de M van modificata), wat weer een verbeterde versie van de 550 Maranello was. Van die 550 Maranello was ook al een open versie, de 550 Barchetta. Die had echter een stoffen dak. Voor deze Superamerica werd een nieuw concept verzonnen, een dak dat opent met een enkel scharnierpunt in de C-stijl. Waarna het dak eigenlijk op de kofferbak “ligt” en er meer sprake is van een targa dan een echte cabrio. Dit systeem, het “Revocromico” dak, was gepatenteerd door Fioravanti en was uniek in zijn tijd. Inmiddels is de 575 Superamerica niet meer de enige auto met zo’n constructie. Denk aan de compacte Renault Wind uit 2010. Maar wat die auto dan weer niet heeft is het ‘Electrochromic’ glas in het dak. Men kan zelf bepalen hoeveel licht er in het interieur valt. Het glas kan vijf tinten aannemen en in minder dan één minuut van ondoorzichtig tot transparant transformeren.

 
Ferrari bouwde de 575M van 2002 tot 2006, de 575 Superamerica werd in de laatste jaren van die periode gebouwd. Hoewel je zou denken dat de 575 Superamerica gelijk is aan de 575M qua techniek, heeft de open auto een ander uitlaatsysteem wat goed is voor 25 pk extra (voor een totaal van 540 pk’s). De topsnelheid ligt op 320 kilometer per uur. Er zijn er maar 559 gebouwd, dus exclusiviteit is gegarandeerd.

 

Meer informatie:
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf