Email
Facebook
Bericht ons

Waarom zou je voor de geijkte kandidaten op je leaselijstje kiezen? Kies je opnieuw voor de zoveelste Volkswagen Golf, Opel Astra of Peugeot 308 of ga je eens van de gebaande paden af en maak je een authentieke keuze? Met die gedachte stapt Andreas Pol in deze aflevering van Autowereld achter het stuur van de compleet nieuwe Kia Ceed Sportswagon. Inmiddels staat alweer de derde generatie van de Ceed stationwagon in de showrooms en dit is een auto die de strijd met de concurrentie op alle vlakken aan kan.

 

Ten eerste blijft de prijs nog altijd concurrerend: ondanks het feit dat de nieuwste Ceed qua actieve en passieve (veiligheids-) systemen keurig in de pas loopt bij de standaard van het segment, levert Kia de Sportswagon vanaf 24.595 euro. Vanaf de instapversie (de Dynamicline) beschikt de auto dan standaard over een automatisch noodremsysteem, een actieve rijstrookhulp, vermoeidheidsherkenning en een grootlichtassistent. Ook andere luxe zaken zoals een ingebouwd navigatiesysteem inclusief achteruitrijcamera, een in twee zones gescheiden klimaatcontrole, cruise control met snelheidsbegrenzer en een regensensor zijn meteen al aanwezig. De combinatie van een rijke standaarduitrusting en aantrekkelijke (lease-) prijzen maakt de Sportswagon aantrekkelijk voor zakelijke rijders.

 

Hetzelfde geldt voor het ruimteaanbod, dat bij deze bovengemiddeld is voor het segment. Niet alleen heb je op de voorstoelen en achterbank voldoende plek voor jou en je gezin, de achterbak slikt met minimaal 625 liter (inclusief twee opbergvakken onder de bagageruimte, die je in zijn geheel ook nog kunt vergroten tot maximaal 1.694 liter) meer spullen dan de meeste concurrenten. De Sportswagon, die 29 centimeter langer is dan de Ceed hatchback, mogen we dus gerust een handige auto noemen die prima past bij een veeleisend zaken- en gezinsleven.

 

Motorisch gezien biedt Kia keuze uit diverse diesel- en benzinemotoren. In de uitzending van deze week gaat Andreas onderweg in de Ceed Sportswagon die is voorzien van de 1,4-liter turbomotor op benzine. Die prettige, stille viercilinder levert 140 paardenkrachten en valt ook te combineren met een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten. Die 7DCT schakelt erg soepel en helpt de Ceed niet alleen aan prima prestaties, het gemiddelde verbruik is met zo’n 5,6 liter op 100 kilometer ook verre van exorbitant.

 

Dit zijn om te beginnen al een aantal redenen waarom de nieuwe Ceed Sportswagon het verdient om op de shortlist van elke leaserijder te staan. Maar er is meer: Andreas vertelt je er aanstaande zondag alles over in het tweede deel van onze Leasespecial.

 

Meer informatie:

Kia Ceed Sportswagon

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf