Email
Facebook
Bericht ons

Marcella de Bie gaat voluit in een opvallende nieuwe familie-auto, de Kia ProCeed. En dat de ProCeed er alleen als snelle GT en sportief gestylde GT-Line komt, laat zien dat Kia hem als sportiever en luxer beschouwt dan zijn “gewone” Ceed-broers. Maar is ie dat ook? Marcella rijdt de auto op de weg én op het circuit, in en rondom het zonnige Barcelona.

 

De nieuwe Kia ProCeed is wel even wat anders dan de vorige versie, toen nog Pro_cee’d genoemd. Want dat was de driedeursvariant van de “gewone” vijfdeurs hatchback. Deze nieuwe ProCeed (zonder apostrof en zonder liggend streepje) is een shooting brake, ofwel een station met een coupé-achtige, aflopende lijn. Oké, eigenlijk zijn shooting brakes van oudsher meer sportief gelijnde driedeurs stationwagons, maar tegenwoordig vinden we de twee achterdeuren een welkome, praktische toevoeging. Denk ook aan de Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. Zodoende boort Kia een voor haar nieuwe klantenkring aan, want hiermee is de ProCeed sportiever gelijnd dan de Ceed Sportswagon, maar toch een stuk praktischer dan de vijfdeurs Ceed. Met 594 liter heeft hij bovendien een van de grootste laadvolumes in zijn klasse. En het is een aparte verschijning, want de ProCeed krijgt een eigen achterkant mee, met afwijkende achterlichten. Het meest in het oog springende hiervan zijn de lange LED-strips.

 

Zoals gezegd, komt deze ProCeed er alleen als snelle en sportieve GT, en als sportief gestylde GT-Line. Met die laatste krijg je wél de sportieve looks van de GT, maar met minder krachtige motoriseringen. Als instapper is er de 1.0 T-GDI met een vermogen van 88 kW / 120 pk. De 1.4 T-GDI levert 103 kW / 140 pk. Dieselen kan trouwens ook, met de 1.6 CRDI met 100 kW / 136 pk. Het sportieve topmodel, de GT, heeft de 1.6 T-GDI en levert 150 kW / 204 pk. Op de 1.0 na zijn ze bovendien allemaal met een 7-traps DCT-automaat met dubbele koppeling verkrijgbaar. En zoals je van de topmodellen mag verwachten zit de ProCeed vol met slimme, veilige oplossingen als actieve rijbaanassistantie, remassistentie, automatische rijbaanvolgassistentie (hetgeen level 2 autonoom rijden mogelijk maakt), adaptieve cruise control en meer.

 

De prijzen van de Kia ProCeed beginnen bij 30.995,- euro voor de ProCeed GT-Line 1.0 T-GDI. Dieselen kan vanaf 35.495,- euro en de meest sportieve ProCeed GT is er vanaf 43.295,- euro. Reken zo’n 2.000,- euro extra voor een automaat.

 

Meer informatie:

Kia Motors Nederland

Kia Proceed

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf