Email
Facebook
Bericht ons

Deze keer zie je onder andere een nieuwe uitvoering van de populaire Hyundai Kona. We kenden hem al met uitsluitend een brandstofmotor én hij is immens gewild met een uitsluitend elektrische aandrijving. Wij hebben de nieuwe combinatie van die twee versies meegenomen naar Oostenrijk; de Kona Hybrid. Hoe zorgt de auto voor een zo laag mogelijk verbruik en hoe bevalt de auto op de steile kronkelwegen van het Kaunertal? Tom en Andreas zoeken het uit.

 

Hyundai is al enige tijd het best verkopende merk in NL als het gaat om elektrisch aangedreven auto’s. In de garage van het merk vinden we de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, een 48-volt hybride versie van de Tucson en de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO en de volledig elektrische broer van deze Kona. En die is immens populair. Een betaalbare SUV met 8% bijtelling en een mooie actieradius van ruim 400 kilometer.

Met een gecombineerd vermogen van 141 pk is de auto lekker rap. De benzineversie kan je zelfs kopen met 177 pk, en de volledig elektrische wint het bij ieder sprintje bij het stoplicht met z’n 204 pk! De hybrid doet goed mee, het is het beste van twee werelden.
Hyundai heeft beloofd voor 2025 met 8 nieuwe hybrid-modellen op de markt te komen. Dit is een van die 8 en met een vanafprijs van ruim 26000 euro is het hard op weg om het meest populaire Aziatische automerk van Europa te worden. Maar daar houden de ambities niet op, want andere doelstellingen zijn om het klantvriendelijkste en groenste automerk ter wereld te worden.

 

De Hyundai Kona Hybrid is er vanaf € 26.745. De prijzen van de volledig elektrische Kona Electric beginnen bij € 36.795 en de “gewone” Kona is er vanaf € 21.495.

 

Meer informatie:
De Hyundai KONA Hybrid
Hyundai Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf