Email
Facebook
Bericht ons

Volvo heeft ‘de avontuurlijke stationwagon’ in zijn eentje groot gemaakt, dankzij hun Cross-Country modellen. Wij hebben de nieuwste telg meegenomen naar Oostenrijk; de V60 Cross Country – uiteraard met vierwielaandrijving, een extra dik uiterlijk én extra bodemvrijheid. Hoe is zo’n auto óp en op weg náár de wintersport? En hoe zorgen alle veiligheidssystemen aan boord óók voor een uiterst ontspannen reis? Tom en Andreas zoeken het uit.

Volvo maakt al ruim 90 jaar indrukwekkende auto’s en zeker in het moderne tijdperk staan ze bekend om hun stoere stationwagens. Sinds ze in Zweden begonnen zijn met de V voor hun modelnummers te plaatsen, maken ze ook van iedere versie een Cross Country-versie; een terreinwagen light zeg maar: stoer, sterk en onverwoestbaar. In de afgelopen jaren kwam er al een V40 en V60 Cross Country voorbij, in iedere straat van Nederland staat wel ergens een XC70 geparkeerd en sinds 2017 is de V90 Cross Country er.

 

En nu is er al een klein jaar de Volvo V60 Cross Country. Hij biedt alles waar we het Zweedse merk van kennen: een strak en Scandinavisch gelijnde station, maar dan in een stoere outfit. De bodemvrijheid is maar liefst 21 centimeter (6 centimeter hoger dan van de normale V60) en doordat de spoorbreedte ook is toegenomen is de controle op slecht wegdek toegenomen. Ideaal voor de gravelwegen in Zweden natuurlijk, maar ook hier in Oostenrijk slaat ie geen slecht figuur!

 

De CrossCountry wordt alleen geleverd met de sterkere T5-benzine-en D4-dieselmotoren met vermogens van 190 tot 250 pk, nagenoeg allemaal gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. Vierwielaandrijving en hill descent control zijn natuurlijk standaard op alle versies.

De V60CC is de perfecte auto voor landweggetjes en pretendeert ook niet een hele dikke offroader te zijn. De subtiele wijzigingen aan het chassis en de carrosserie maken dat de auto multifunctioneel inzetbaar is: niet bang voor een stukje onverhard of modderige weg en tegelijkertijd een sjieke zakenauto.
 

Van binnen is deze auto op en top luxe afgewerkt. Wie plaatsneemt achter het stuur kan zijn ogen de kost geven aan de bekende sobere maar o-zo-stijlvolle vormgeving die dit Zweedse merk tekent. Hij heeft, net als zijn grote broer de V90CC een groot touch screen in het dashboard wat je met Sensus Connect verandert in een online infotainmentsysteem met TuneIn internetradio en tal van handige en leuke apps.

 

De Volvo V60 Cross Country is er vanaf € 54.495.

 
Meer informatie:
De Volvo V60 Cross Country
Volvo Cars

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf