Email
Facebook
Bericht ons

Tom Coronel bezoekt een Audi-fabriek in Brussel die volledig CO2-neutraal is en waar op een ultra hightech manier uitsluitend elektrische auto’s worden gebouwd. Hoe komt een Audi e-tron tot stand, waarin verschilt de bouw van zo’n auto t.o.v een ‘normale’ brandstofauto en hoe is deze fabriek CO2-neutraal gemaakt? Tom gaat voor je op zoek naar de antwoorden.

‘Electric has goneAudi’! Het jaar 2019 stond voor Audi grotendeels in het teken van de start van ons omvangrijke elektrificatie-offensief. Te beginnen met de introductie van de Audi e-tron 55 quattro, die inmiddels gezelschap heeft gekregen van de e-tron 50.Binnenkort volgt bovendien de Audi e-tron Sportback, waarvan de productie inmiddels is gestart. Alle drie worden ze geproduceerd in Audi’s allereerste compleet CO2-neutrale fabriek in Brussel.

Audi en de Volkswagen Groep behoren tot de eerste autofabrikanten die zich hebben gecommitteerd aan het Klimaatakkoord van Parijs. Het concern heeft zich het ambitieuze doel gesteld om de CO2-uitstoot van zijn modellen gemeten over de gehele levenscyclus van een auto in 2025 met 30 procent te hebben verlaagd ten opzichte van het referentiejaar 2015. Op de lange termijn streeft Audi CO2-neutrale mobiliteit na, met de intentie om tegen 2050 per saldo klimaatneutraal te zijn.

De fabriek van Audi in Brussel is de afgelopen twee jaar grondig verbouwd en ingrijpend gemoderniseerd voor de bouw van de elektrische e-tron. De faciliteit beschikt over de eerste gecertificeerde CO2-neutrale productielijn ter wereld in het premiumsegment. Audi Brussel compenseert alle uitstoot die vrijkomt tijdens het proces, vooral door gebruik te maken van duurzame energie, maar ook via het ondersteunen van milieuprojecten.

 

De Brusselse fabriek zet in op groene stroom, warmtevoorziening met behulp van hernieuwbare energieën en carbon-credit-projecten om emissies te compenseren die nog niet met hernieuwbare energieën vermeden kunnen worden.

 

Meer informatie:
De Audi e-tron

Audi Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf