Email
Facebook
Bericht ons

Ieder jaar trekt Autowereld naar de sneeuw van Oostenrijk om daar de nieuwste en leukste auto’s uit te proberen. Hoe doen ze het ín en op weg náár de sneeuw?

Deze en volgende aflevering gaan Tom Coronel en Andreas Pol iedere auto langs de meetlat leggen. Het feestterrein is het Kaunertal in Zuid-Tirol, een gebied met een prachtige bergweg die jou tot halverwege de piste brengt, terwijl je bossen, haarspeldbochten, stuwmeren en sneeuwmuren passeert. In de Winterspecial zie je vijf hagelnieuwe auto’s, maar hoor je ook alles over het rijden in winterse omstandigheden, dakkoffers, winter- en/of all-season banden én krijg je een kijkje achter de schermen. Hoe en waar wordt de Winterspecial gemaakt?

Deze keer zie je onder andere een nieuwe uitvoering van de populaire Hyundai Kona. We kenden hem al met uitsluitend een brandstofmotor én hij is immens gewild met een uitsluitend elektrische aandrijving. Wij hebben de nieuwe combinatie van die twee versies meegenomen naar Oostenrijk; de Kona Hybrid. Hoe zorgt de auto voor een zo laag mogelijk verbruik en hoe bevalt de auto op de steile kronkelwegen van het Kaunertal? Tom en Andreas zoeken het uit.

Nissans populairste auto in Europa is de Qashqai, een cross-overs die als voorloper van deze nu gewilde klasse gezien mag worden. Sinds 2007 wint hij kopers door z’n veelzijdigheid, looks en betrouwbaarheid. Inmiddels is Nissan Intelligent Mobilty ook een belangrijk koopargument. Onderdeel daarvan is ProPilot; Nissans visie op (semi)autonoom rijden. Hoe bevalt het op weg naar Oostenrijk én in de bergen? Met de nieuwe, 160 pk sterke 1.3 motor, gaan Tom en Andreas op zoek naar de antwoorden.

Een kandidaat voor misschien wel dé ideale wintersport-auto is de Mercedes-Benz E-klasse All Terrain. Het is een gigant van een stationwagon, die met het grootste gemak en in alle comfort op hoge snelheid de Autobahn kan trotseren en, dankzij z’n vierwielaandrijving én extra bodemvrijheid, komt hij ook net even verder als de omstandigheden zwaarder worden. Tom en Andreas gaan op zoek naar hoe ‘ruig’ en ‘luxe’ samenkomen in deze Mercedes.

Een auto met een skibox op het dak is een bekend plaatje tijdens de wintersport, maar net zoals de ontwikkeling van auto’s niet stilstaat, zo geldt dat voor ook dakkoffers. Aangezien de Autowereld-crew erg veel spullen mee moet nemen naar Oostenrijk, heeft het team een beroep gedaan op de nieuwe Hapro Trivor dakkoffer, die makkelijker en handiger te bedienen en te plaatsen zou moeten zijn, dan ooit. De Winterspecial is het ideale moment om dát uit te zoeken.

 

Meer informatie:
De Hyundai KONA Hybrid
De Nissan Qashqai
De Mercedes-Benz E-Klasse Estate
Hapro Dakkoffers

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf