Email
Facebook
Bericht ons

Een kandidaat voor misschien wel dé ideale wintersport-auto is de Mercedes-Benz E-klasse All Terrain. Het is een gigant van een stationwagon, die met het grootste gemak en in alle comfort op hoge snelheid de Autobahn kan trotseren en, dankzij z’n vierwielaandrijving én extra bodemvrijheid, komt hij ook net even verder als de omstandigheden zwaarder worden. Tom en Andreas gaan op zoek naar hoe ‘ruig’ en ‘luxe’ samenkomen in deze Mercedes.

Als je bij Mercedes aan 4WD denkt, staat de ruige, hoekige G-klasse natuurlijk met stip bovenaan. Daarvan afgeleid is er een complete serie aan terreinwaardige luxe wagens binnen het merk te vinden; de GL-klasse. Deze E-klasse is een beetje een buitenbeentje. Het is de estate voor avontuurlijke rijders.
 

Hij heeft een dikker uiterlijk én dankzij de luchtvering, naar keuze ook extra bodemvrijheid! Aan boord een 340 pk diesel of, zoals wij, een extra zuinige diesel, met nog altijd 194 pk. En met een verbruik van bijna 1 op 20 heeft hij een actieradius van bijna 1.300 kilometer!

Het is niet de snelste of Estate van Mercedes, maar hier in de Alpen komt de dikke diesel goed tot zijn recht word je heel blij van het koppel, de 4Matic aandrijflijn en de extra mogelijkheden die het programma All-Terrain in het Dynamic Select-programma geeft. Hij is door de 4Matic en zijn wat stoerdere bouw iets minder zuinig dan de rest van de 220d-familie, maar met iets meer dan 5 liter op 100 kilometer slaat hij geen slecht figuur.

Verder is het gewoon een volwaardige E220 die van alle luxe is voorzien, maar dus net even wat meer kan. Van binnen heb je -op de All Terrain-emblemen na- nergens het idee dat je in het ruige broertje van de superdeluxe E-klasse zit. Geen rubberen vloermatten, geen afneembare stoelhoezen, het is hetzelfde interieur wat ook in de ‘gewone’ estate zit.

 

In dat weelderige interieur kan je de sfeerverlichting naar eigen smaak afstellen, terwijl je wordt gemasseerd door de verwarmde of geventileerde stoelen, terwijl je uitkijkt op gigantische schermen met daaronder fraai afgewerkt hout. Vanbuiten een toefje ruig, vanbinnen een luxe limousine.

De E-klasse All Terrain wordt geleverd als 220d met 194 pk vanaf iets meer dan 79.000 euro. Er is ook een 6-cilinder 400d leverbaar met maar liefst 340 pk. Begin je met configureren van de auto met het aanvinken van de optie-pakketten, dan loopt de prijs natuurlijk snel op, maar haal je meer intelligente systemen, veiligheid en nog meer luxe in huis.

 

De Mercedes-Benz E-Klasse Estate is er vanaf € 58.639.
 

Meer informatie:
De Mercedes-Benz E-Klasse Estate
Mercedes-Benz

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf