Email
Facebook
Bericht ons

Audi levert een Q2, maar ook een SQ2 en die laatste heeft een prijskaartje van zo’n twee keer de ‘basis-uitvoering’. Waar zit dat prijsverschil in, waarom maakt Audi zo’n auto én wie koopt zoiets? Tom Coronel duikt in deze vragen en gaat (volgas) op zoek naar de antwoorden.

 

De Audi SQ2 is het nieuwe topmodel van de Q2-familie. De auto combineert de prestaties van een Audi S-model met de praktische voordelen van een compacte SUV. En het is een Audi, dus hij zit vol met toonaangevende veiligheids- en infotainmentcomponenten.
 

Dankzij de 300 pk sterke 2,0-TFSI-viercilindermotor gaat de auto van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden. Het koppel bedraagt 400 Newtonmeter; de topsnelheid 250 km/h. Dat zijn sportautowaarden in een compacte SUV. De kracht van de Audi SQ2 wordt via de 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving efficiënt overgebracht op de weg.

De Audi SQ2 heeft een sportieve uitstraling. Van opzij bekeken vallen de hoge raamlijn en het hoekige plaatwerk van de portieren op. Aan de voorkant maakt de Audi SQ2 indruk met zijn wigvormige koplampen, de grote singleframe-grille met verticale dubbele spijlen en de forse luchtinlaten. Aan de achterkant spreken de vier uitlaten een duidelijke taal: de Audi SQ2 maakt waar wat zijn uiterlijk belooft.

 

In het interieur vinden we uiteraard sportstoelen met S-logo’s en accentkleuren. Zitmeubilair dat het lichaam goed ondersteunt tijdens accelereren, bochten nemen en afremmen. Het sportieve multifunctionele stuur met schakelhendels ligt aangenaam in de handen. De decoratielijsten van geborsteld aluminium en de edelstalen pedaalcovers brengen nog meer dynamiek in het interieur.
 

De cockpit is als een commandopost die belangrijke informatie levert over de slimme technologieën. Standaard heeft de Audi SQ2 een 5,8-inch MMI-scherm. De topversie van MMI is ‘MMI navigatie plus’ inclusief touchpad met handschriftherkenning bovenop de centrale bedieningsknop. Ook vinden we het innovatieve Audi virtual cockpit, een volledig digitaal instrumentenpaneel voor alle denkbare weergaven.

 

De Audi SQ2 is er vanaf € 64.775. Zijn minder sportieve broer, de Audi Q2, is er vanaf € 33.920 of te Private Leasen vanaf 435 euro per maand.

 

Meer informatie:
Audi SQ2
Audi Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf