Email
Facebook
Bericht ons

Het gaat goed met SEAT: het Spaanse automerk scoort verkooprecord na verkooprecord en die positieve cijfers zijn vooral te danken aan de SUV-modellen. De middelgrote Ateca en de compacte Arona zijn allebei een succes en nu staat een derde model te trappelen om de lijn omhoog vast te houden. De nieuwe Tarraco staat als grootste SUV bovenaan de ladder in het SEAT-gamma en maakt het stoere drietal compleet. Inmiddels zijn alle details van de auto bekendgemaakt, maar in Autowereld laten we een kant zien van de Tarraco die je nog níet kende!

 

Tijdens een bijzonder bezoek aan het designcentrum van SEAT in het Spaanse Martorell, ontdekt Andreas wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van de grootste SEAT aller tijden. Hoe zorgden de ontwerpers dat de Tarraco een echte SEAT zou worden, welke keuzes maakten de SEAT-specialisten voor de materialen, kleuren en vormen en welke stappen doorloopt het ontwerpproces van een auto voordat het productiemodel daadwerkelijk in de showrooms belandt? Daar komt tegenwoordig veel digitale technologie met onder meer Virtual Reality bij kijken, maar ook een ‘ouderwets’ kleimodel blijkt nog steeds essentieel. Andreas legt je alle stappen uit.

 

Qua uiterlijk en stijl vaart de Tarraco grotendeels zijn eigen koers, maar op technisch vlak deelt de SEAT veel met de Skoda Kodiaq. Zo krijgt de basisversie van de grote SUV, wiens naam werd gekozen door het publiek en een verwijzing is naar de Spaanse stad Tarragona, een 1,5-liter benzinemotor met 150 paardenkrachten en voorwielaandrijving. Daarnaast staat een 2.0 TDI met 150 pk in de prijslijst. Wie liever zwaar werk aanpakt met zijn Tarraco kan kiezen voor de 2.0 TSI met 190 pk of een TDI-dieselvariant met hetzelfde vermogen, die naar wens te koppelen zijn aan 4Drive-vierwielaandrijving. SEAT verklapt al dat de SUV daarmee goed uit de voeten kan op ruiger terrein, maar dat kunnen we pas uitproberen zodra de Tarraco in 2019 op de markt komt.

 

Meer informatie:
SEAT Tarraco

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf