Email
Facebook
Bericht ons

Andreas is in Barcelona voor een nieuw hoofdstuk in het snelle boek van SEAT. De gepeperde modellen van SEAT krijgen de toevoeging Cupra en uit die familie komt de leukste tot nu toe: de Leon Cupra R. Die auto is ook meteen een opmaat naar een nieuwe levensfase. Cupra wordt namelijk een opzichzelfstaand merk.

 

De Leon Cupra R is in de basis een ‘gewone’ Leon Cupra… maar wat is gewoon? Standaard ligt er namelijk al 300 pk in en daarmee gaat de familie-auto in 5,7 seconden naar de 100 kilometer per uur. De R voegt extra scherpte én geluid aan de auto toe. Dankzij extra plakkerige banden, performance brulpijp, dikke remmen en schepere besturing, is de R de snelste en leukste SEAT van het moment.

 

De Leon Cupra R wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd en alle exemplaren zijn al verkocht. Maar je kunt een ‘normale’ Leon Cupra ook opwaarderen met dikkere remmen en banden en zo zal alleen Max Verstappen het verschil nog merken tussen een ‘gewone’ Leon Cupra en de ‘R’.Bij de Leon Cupra R is er driftig rondgestrooid met carbon en alcantara, maar óók een koperachtige kleur voor de buitenkant en het interieur.Die kleur is het startpunt van een nieuw hoofdstuk van Cupra, het wordt namelijk een opzichzelfstaand merk. Cupra krijgt een eigen logo, eigen modellen en een eigen uitstraling bij dealers.

 

De eerste Cupra is een Cupra Ateca en het is daarmee een bloedsnelle SUV met 300 pk die van 0-100 in 5,4 seconden gaat. Andere Cupra’s volgen snel.

 

Voor meer informatie:
Seat Leon Cupra R
Cupra Website

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf