Email
Facebook
Bericht ons

De komende twee weken staat Autowereld helemaal in het teken van de zomer en de vakantie! Tom Coronel heeft uitgepakt en een bonte verzameling van allerlei leuks bij elkaar gebracht. Aan Allard Kalff, JayJay Boske, Andreas Pol en Stéphane Kox de ‘zware’ taak van al dat spul te gaan genieten.

 

Tom’s ingrediënten voor een ideale vakantie lopen nogal uiteen; net zoals de wensen van vakantieminnend Nederland. In de komende twee afleveringen zie je dan ook uiteenlopende voertuigen, maar óók manieren om te overnachten.

 

Zo rijden Tom Coronel en JayJay Boske in de prijswinnende nieuwe camper van Hymer, de BMC-T580. Op basis van een Mercedes-Benz is dit paleis op vier wielen alles wat je je kunt wensen voor een superdeluxe vakantie. Met zijn 9-traps automaat onder de motorkap rijdt hij ook nog eens heerlijk. En het mooiste is: je rijdt hem gewoon met rijbewijs B! Niet voor niets is deze Hymer dan ook uitgeroepen tot ANWB Camper van het Jaar. Hoe zit het met het rijden van zo’n camper en zien de mannen zichzelf kamperen met zo’n huis op wielen?

 

Als totale tegenpool (maar wel op wielen) heeft Tom ook een daktent geregeld om uit te proberen. Het opzetten duurt nog geen 2 minuten en dan lig je hoog en droog op het dak van je auto. Zou deze tent, van het toepasselijke merk Dare to be Different Outdoor, een oplossing kunnen zijn voor de nachtelijke Dakar-avonturen? En kan zo’n tent ook op iets anders dan een ruige terreinauto? Dakar-deskundigen als ze zijn, gaan Tom en JayJay stevig op onderzoek. Als dat maar goed gaat….

 

Wie kan je beter een Mazda MX-5 laten rijden dan MX-5-fan Andreas Pol en coureur Stéphane Kox? Ondanks dat de regen met bakken tegelijk uit de hemel komt, blijft de grote lach op hun gezicht. De bestverkochte roadster ter wereld is dat niet zomaar geworden. De nieuwe MX-5 is korter, lager, breder en lichter dan zijn voorganger en dat maakt hem uitermate geschikt om heel sportief te rijden. Een opvallende, stijlvolle en stoere auto die in de handen van Stéphane uitblinkt in acceleratie en wendbaarheid. Stéphane gaat niet alleen op zoek naar de allround capaciteiten van de auto, maar onderzoekt ook hoe de auto zou zijn als sportwagen om een lekkere roadtrip mee te maken.

 

Een auto van een totaal ander kaliber is de nieuwe Ford Focus Wagon; een familieauto die doordeweeks de ideale metgezel is voor je zakelijke verkeer, maar in het weekend en zeker in de vakanties zorgt een veilige en relaxte rit voor jou en de kids. Dit blijkt ook nog eens een hele veelzijdige auto te zijn, met een enorme bagageruimte en allerlei leuke details die het rijden meer ontspannen maakt, zoals een Head-up display en ingebouwde veiligheidsvoorzieningen voor een eventuele aanhanger. Met een trekgewicht van 1800 kilo en de wegklapbare trekhaak is de Focus veelzijdiger dan ooit. Allard Kalff duikt samen met Andreas in de hightech aan boord, de rij-eigenschappen én de trekcapaciteiten van de auto, want Tom heeft stiekem een joekel van een boot achter de Focus gehangen…

 

Dat en heel veel meer, zie je in de eerste aflevering van de Autowereld Zomerspecials.

 

Meer informatie:

De nieuwe Ford Focus

Mazda MX-5

Hymer B-Klasse ModernComfort T

Dare To Be Different Outdoor

 

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf