Email
Facebook
Bericht ons

Heel wat mensen doen in Nederland aan autosport, maar slechts een handjevol mag zich echt professioneel coureur noemen. Toch zitten er bij deze ‘amateurs’ mensen voor wie racen hun ‘leven’ is. We zijn op het Engelse circuit Brands Hatch, bij de GT4 European Series; een raceklasse met dikke Porsches, Aston Martins, Mercedessen, BMW’s en McLarens. Hiertussen vind je Liesette Braams, een coureur die ondanks haar ziekte, koste wat kost in een race-auto wil zitten. Nu haar medecoureur en partner helaas ook ernstig ziek is geworden, doet Liesette een beroep op haar vriendin; Gaby Uljee, ook geen onbekende in de racewereld. Racen als een manier om het leven te vieren; met twee vriendinnen in een woeste McLaren 570S GT4.

 

Elektrische auto’s staan in Nederland momenteel enorm in de belangstelling, maar ze zijn slechts voor een kleine groep rijders geschikt. Soms is de actieradius niet toereikend voor dagelijks werkverkeer, soms is de interieurruimte te beperkt en soms is de aanschafprijs boven het budget. Hybride auto’s bieden een mooie tussenweg: wél elektrisch rijden, maar dan óók met de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen.
Ford komt nu met de Mondeo Hybride Wagon, die hier ook nog eens een overdaad aan bagageruimte aan toevoegt. Het is een benzine-auto die, dankzij zijn lage verbruik en prettige aandrijflijn, ineens een alternatief wordt voor een diesel. Want zo groot als de focus is op ‘elektrisch’, zo misprijzend wordt er gekeken naar diesels tegenwoordig.

 

Klassiekerexpert Nico Aaldering vind je meestal in de meest dure en exclusieve auto’s. Maar heel soms vind je hem ook in een bescheiden auto. In dit geval rijdt hij de uiterst aimabele Morris Minor, met een reden; de auto verkeert namelijk in concoursstaat en dat is bijzonder voor een ‘gewone’ auto. Exclusieve auto’s worden gekoesterd, maar dagelijkse gezinsauto’s komen over het algemeen op de sloop terecht. Gelukkig is deze Morris ‘gered’ en zo krijgen wij een inkijkje in het gezinsleven van de jaren ’60. En wie kan je beter meenemen naar deze periode dan onze eigen Nico Aaldering.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf