Email
Facebook
Bericht ons

Allard Kalff is in de omgeving van Lissabon om een nieuwe Honda aan de tand te voelen. Het merk staat momenteel, zeker in Nederland, extra in de belangstelling door Tom Coronel, maar vooral door Max Verstappen. Tom rijdt met een Honda in het Europees Toerwagen Kampioenschap en Max heeft achterin z’n Red Bull Formule 1 auto een motor van het Japanse merk liggen. Wat zijn de sportieve aspiraties van Honda, hoe goed zijn hun straatauto’s en wat is de overeenkomst tussen de auto’s van Tom, Max en die van Allard? We duiken in het verleden, het heden en de toekomst van Honda met als rode draad, de nieuwe Honda HR-V Sport.

 

De Mazda MX-5 is de bestverkochte roadster ter wereld. Z’n achterwielaandrijving, lage gewicht en betrouwbaarheid, maken hem niet alleen een veel gekozen auto voor op straat, maar ook voor op het circuit. Zo hebben we al 10 jaar in Nederland kunnen genieten van de Mazda MaX5 Cup, een raceklasse met uitsluitend MX-5’s van de eerste generatie. Nu Mazda door de jaren heen steeds hoger op de luxe-ladder is geklommen, met daarbij extra aandacht voor stijl en prestaties, werd de tijd rijp voor de volgende stap in de carrière van de MX-5. Met de vierde en allernieuwste generatie gaat de MX-5 meteen een vliegende start tegemoet. Met 184 pk, achterwielaandrijving, een prachtig onderstel en profielloze racebanden is deze nieuwe Mazda MX-5 Cup op papier een spectaculaire klasse voor coureur én toeschouwer. We duiken bij Intrax achter de schermen van deze nieuwe internationale klasse. Hoe maak je van een vermakelijke straatauto een felle racer?

 

Klassiekerexpert Nico Aaldering rijdt deze week met een Ford Mustang Convertible. De rode cruiser mét rode bekleding is een lieveling van velen en zo ook van Nico. Toen de auto in de jaren ’60 verscheen was het meteen een hit. Niet alleen de looks zorgden voor hebberigheid, maar ook de prijs. De auto’s vlogen de showroom uit, want de basisprijs was heel aantrekkelijk. Wat Ford echter slim had gedaan, was een ellenlange opties- en accessoirelijst maken. Zo kon je de auto wel twee keer zo duur maken. De auto van Nico is in prachtige staat en op zichzelf al heel bijzonder, maar de éigenaar is nog veel specialer… wie zou het zijn?

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf