Email
Facebook
Bericht ons

Het weer wordt weer wat zachter in Nederland, dus doen wij net als heel veel Nederlanders en zoeken we de sneeuw op!

 

Tom Coronel onderzoekt dan het wintersport-gehalte van de Mitsubishi Outlander PHEV. Elektrisch rijden tijdens je woon-werk verkeer, maar een vierwielaangedreven SUV wanneer je in de sneeuw zit. Hoe gedraagt de Outlander zich dan? Tom laat het je zien!

 

Ook rijdt Tom met de vernieuwde Kia Sportage, welke één van de eerste productie-auto’s ter wereld is die gebruik maakt van 48 Volt. Dat sterkere elektrische systeem (de meeste auto’s doen het met 12 Volt) ondersteunt de aandrijflijn en maakt de auto zo’n vier procent zuiniger. Die hybride uitvoering maakt deel uit van het grotere plan van Kia om in 2020 veertien verschillende modellen met een schone aandrijflijn aan te bieden.

 

Andreas Pol gaat op stap met de Mazda CX-3, welke al sinds 2015 op de markt is en nog altijd is de compacte crossover uit Japan een groot succes. Mazda heeft de auto dit jaar tot in de kleinste details verbeterd, zodat hij er weer fris tegenaan kan. We hebben hem meegenomen naar de sneeuw van Oostenrijk en dan uiteraard de versie met vierwielaandrijving.

 

Ook rijden we de compacte alleskunner voor op het onverharde, de Suzuki Jimny. Het wereldwijde succesverhaal gaat door, want inmiddels zijn we aanbeland bij de gloednieuwe vierde generatie (met zijn voorganger meegerekend) en nog steeds heeft de auto het bekende recept (een ladderchassis, starre assen en inschakelbare vierwielaandrijving), maar nu ook met de nodige moderne luxe. Wil je zien hoe ver je daarmee komt in de sneeuw? Andreas gaat ermee op avontuur!

 

En wat versta jij onder een ondeugende auto? Klassiekerexpert Nico Aaldering rijdt met de Ford Cortina Lotus, een gezinssedan die omgetoverd is tot ondeugende rallyracer. Nico vertelt ons hoe hij onder andere veel voor wintertrials werd gebruikt.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf