Email
Facebook
Bericht ons

Marcella de Bie gaat voluit in een opvallende nieuwe familie-auto, de Kia Proceed. En dat de Proceed er alleen als snelle GT en sportief gestylde GT-Line komt, laat zien dat Kia hem als sportiever en luxer beschouwt dan zijn “gewone” Ceed-broers. Maar is ie dat ook? Marcella rijdt de auto op de weg én op het circuit, in en rondom het zonnige Barcelona.

 

Andreas Pol is óók in Barcelona voor een nieuw hoofdstuk in het snelle boek van SEAT: de Leon Cupra R, een uiterst lekkere, matzwarte, 300 pk sterke blèr-monster. Die auto is ook meteen een opmaat naar een nieuwe levensfase. Cupra wordt namelijk een opzichzelfstaand merk. Andreas duikt in het snelle verhaal achter dit nieuwe sportieve automerk.

 

Nico Aaldering zegt dat hij een klassieke Renault nog met zijn ogen dicht herkent door de kenmerkende geur in de auto’s van dat merk, maar ditmaal rijdt hij een model waarvoor je je ogen maar wat graag open doet. Een Renault 12, maar dan de speciale sportieve versie die is aangepakt door Gordini. Dat bedrijfje, waarvan oprichter Amédée bekendstond als ‘De Tovenaar’, maakte de ophanging sportiever, de motor krachtiger en gaf de buitenkant de kenmerkende blauwe kleur met witte accenten. Van deze auto zijn slechts 5.188 exemplaren gebouwd, maar Nico heeft er eentje voor ons apart gehouden.

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf