Email
Facebook
Bericht ons

Auto’s, sneeuw, en drie mannen die alles als één grote speeltuin zien; dát is de Autowereld Winterspecial! Tom Coronel, JayJay Boske en Andreas Pol kammen Oostenrijk uit op zoek naar de mooiste wegen en de gaafste dingen om te doen… en dát aan boord van de nieuwste auto’s.

 

Zo gaat Andreas Pol richting de wintersport in een auto die rijdt op… waterstof! De Hyundai NEXO is namelijk een elektrische auto met een brandstofcel die op waterstof rijdt. En waterstof kan je “gewoon” tanken, dus hoef je de auto niet lang aan de laadpaal te hangen. Maar of waterstof ook echt de toekomst is? Dat zoekt Andreas voor je uit.

 

Tom Coronel rijdt met de vernieuwde Kia Sportage, welke één van de eerste productie-auto’s ter wereld is die gebruik maakt van 48 Volt. Dat sterkere elektrische systeem (de meeste auto’s doen het met 12 Volt) ondersteunt de aandrijflijn en maakt de auto zo’n vier procent zuiniger. Die hybride uitvoering maakt deel uit van het grotere plan van Kia om in 2020 veertien verschillende modellen met een schone aandrijflijn aan te bieden. We proberen hem uit in de Autowereld Winterspecial.

 

Verder gaan de mannen op stap in de omgeving en zoeken ze de leukste dingen om te doen, maar geven je ook handige tips voor wanneer je zélf op wintersport gaat. Winterbanden, dakkoffers en sneeuwkettingen, maar ook dingen als biathlon, bobsleeën en een heuse winterbarbecue.

 

En nog een lekker toetje. Hij reist niet mee, maar toch is ook klassiekerexpert Nico Aaldering in winterse sferen. Hij rijdt de Ford Cortina Lotus, een gezinssedan die omgetoverd is tot ondeugende rallyracer. Nico vertelt ons hoe hij onder andere voor wintertrials werd gebruikt.

 

Je ziet het allemaal in deel 1 van de Autowereld Winterspecial!

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf