Email
Facebook
Bericht ons

Van alle redenen om een nieuwe auto te kopen, staat ‘design’ voor veel mensen steevast op de eerste plek. Bij Renault weten ze dat als geen ander: sinds onze landgenoot Laurens van den Acker daar de hoofdontwerper is en een nieuwe ontwerpstijl introduceerde, beleeft het Franse merk de meest succesvolle jaren uit haar geschiedenis.  

 

Niet voor niets is Renault dit jaar de officiële mobiliteitspartner van het grootste en belangrijkste designevenement van Noord-Europa. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) laten ruim 2.600 designers op 110 verschillende plekken hun werk zien en dat trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers. Om die mensen van de ene naar de andere hotspot te rijden, zet Renault dit jaar 45 zogenoemde ‘Design Rides’ in, speciaal vormgegeven versies van de ZOE die volledig elektrisch door de stad zoeven. Voor Autowereld stapt Allard Kalff in één van die auto’s voor een sfeerimpressie: welke mensen bezoeken de DDW, wat vinden zijn van het evenement en hoe beoordelen zij de vernieuwde ZOE? 

 

De antwoorden zie je uitgebreid in de uitzending, waarbij we ook een blik werpen in de toekomstvisie van Renault op het gebied van mobiliteit. Dat ‘Symbioz-huis’ is speciaal voor de DDW gebouwd op het Ketelhuisplein en laat zien hoe Renault het huis van de toekomst ziet. De woning wordt energieneutraal en intelligent, maar belangrijk is ook hoe de (elektrische, autonome) auto een integraal onderdeel wordt. Allard laat je zien hoe dat precies allemaal in zijn werk gaat.

 

Meer informatie:

Renault

Dutch Design Week

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf